Kontroll ved grensen mellom Spania og Portugal. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Grensen ved Spania stengt til 16. mars

Lisboa 26. februar 2021 (Lusa)Kontrollen av mennesker på grensene mellom Portugal og Spania vil fortsette til 16. mars på grunn av pandemien, men det åpnes for ytterligere to autoriserte kryssingspunkter i Ponte da Barca og Vinhais.

I følge en uttalelse i dag fra Ministry of Internal Administration (MAI) ble beslutningen om å åpne ytterligere to autoriserte passeringspunkter (PPA) tatt etter møter med ordførerne i kommunene i staten Ray.

Dermed fortsetter Portugal og Spania å ha begrenset sirkulasjon ved land- og fluvialgrensene til 16. mars, og fra og med tirsdag 18 PPA, permanent eller med åpning på definerte tidspunkter.

Sirkulasjonen mellom Portugal og Spania – og bare i PPA-ene – er fortsatt begrenset til internasjonal transport av varer, behørig dokumentert grense- og sesongarbeidere, og utrykningskjøretøyer og beredskapstjenester, ”heter det i uttalelsen.

I den nye perioden med unntakstilstand forblir jernbanetrafikk over landegrensene suspendert, bortsett fra godstransport, samt elvetransport mellom Portugal og Spania.

Begrensningene forhindrer imidlertid ikke innreise til Portugal av nasjonale borgere og innehavere av oppholdstillatelser i Portugal, samt utreise av borgere som bor i andre land, minnes MAI.

Det er syv PPAer som opererer 24 timer i døgnet hele uken: Valença, Vila Verde da Raia, Quintanilha, Vilar Formoso, Caia, Vila Verde de Ficalho og Castro Marim.

Marvão PPA er åpent på virkedager fra kl. 06.00 til 20.00, og de autoriserte sjekk-punktene i Monção, Melgaço, Montalegre, Ponte da Barca og Marvão er åpne på virkedager fra kl. 06.00 til 09.00 og fra 17:00: 00 til 20:00.

Det er også fire andre autoriserte kryssingspunkter som opererer på ukedager fra 07:00 til 09:00 og fra 17:00 til 19:00, Miranda do Douro, Termas de Monfortinho, Mourão og Barrancos, mens Rio de Onor PPA det er åpent på onsdager og lørdager fra 10.00 til 12.00.

Regjeringen skal i dag (fredag) kunngjøre tiltakene for en ny unntakstid, som skal være i kraft mellom 2. og 16. mars, etter at republikkens president, i en erklæring til landet, frarådet en deflasjon før påske, for “forsiktighet” og “sikkerhet”.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x