Sondre, Lisboa

Covid-19: får lov til å sirkulere mellom kommuner, men det er obligatorisk portforbud på steder med størst risiko

4. januar 2021 (Lusa)Forbudet mot bevegelse mellom kommuner over det kontinentale territoriet endte i dag klokka 05:00 etter den lange helgen på nyttårsaften, men portforbudet er fortsatt i de mest utsatte områdene overføring av covid-19.

I sammenheng med den nye unntakstilstanden, som trådte i kraft 24. desember og løper til torsdag, kommunene med ekstrem, veldig høy og høy risiko for smitte fra covid-19, i til sammen 201 kommuner på det kontinentale territoriet, er underlagt obligatorisk portforbud, det vil si forbudet mot å kjøre på offentlige veier mellom kl. 23 og 05 på hverdager.

I helgen har portforbudet i områder med svært høy og ekstrem risiko pågått fra klokken 13, men ettersom den nåværende unntakstilstanden slutter på torsdag, må den fornyes slik at restriksjonstiltakene forblir i kraft. , og listen over kommuner må oppdateres i henhold til de fire risikonivåene – ekstreme, veldig høye, høye og moderate.

I løpet av juletiden, uavhengig av risikonivået i hvert territorium, var sirkulasjon mellom kommuner tillatt, samt sirkulasjon på offentlig vei 24. og 25. desember til 02.00 dagen etter, og 26. desember til kl. 23.00.

Etter denne lettelsen av begrensningstiltakene, var nyttårsperioden med “maksimal inneslutning” over hele det kontinentale territoriet, inkludert forbudet mot bevegelse mellom kommuner mellom kl. 00 torsdag (31. desember) og 05: 00 i dag, “bortsett fra helsemessige årsaker, haster med hastende stillinger eller annet spesifikt forutsett”.

Opprinnelig 5. desember kunngjorde regjeringen at portforbudet var på nyttårsaften klokken 02.00 og bare for kommuner som anses å være i ekstrem og veldig høy risiko for å overføre det nye koronaviruset, men tiltakene ble revurdert i 17 Desember og fikk en forverring, og var utbredt over hele det kontinentale territoriet.

Uten forpliktelse til å anvende de samme reglene som fastlands-Portugal, bestemte Madeira og Azorene seg for å anvende spesielle tiltak som var i kraft under jule- og nyttårsfeiringen, uten å forby trafikk på offentlig vei eller mellom kommuner.

I mellomtiden har Madeira allerede kunngjort at det fra og med tirsdag vil bruke portforbudet mellom kl. 23.00 og 05.00.

Etter jul- og nyttårsperioder, da åpningstidene til restauranter og kommersielle etablissementer også ble endret, vil restriksjonstiltakene igjen tre i kraft avhengig av risikonivået til hver kommune på det kontinentale territoriet, i det minste frem til torsdag .

I følge den nåværende listen over kommuner etter risikonivå er det 30 kommuner med ekstrem smittefare, 79 med svært høy risiko, 92 med høy risiko og 77 med moderat risiko.

Lisboa by består av 18 kommuner og har fem kommuner på et veldig høyt nivå: Almada, Barreiro, Lisboa, Moita og Montijo.

I hovedstadsområdet Porto er det fire kommuner på det ekstreme risikonivået, nemlig Oliveira de Azeméis, Póvoa de Varzim, Trofa og Vila do Conde, og det er 12 på veldig høyt nivå: Arouca, Espinho, Gondomar, Maia, Matosinhos, Paredes , Porto, Santa Maria da Feira, Santo Tirso, São João da Madeira, Valongo og Vila Nova de Gaia.

I november delte regjeringen de 278 kommunene på kontinentet i fire grupper, avhengig av risikoen for overføring – moderat, høy (mellom 240 og 480 tilfeller per 100 tusen innbyggere), veldig høy (mellom 480 og 960) og ekstremt høy ( mer enn 960). Listen kan konsulteres på www.covid19estamoson.gov.pt.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x