Covid: 19 / Ett år: Portugal vil kjøpe rundt 38 millioner vaksiner

Lisboa, 1. mars 2021 (Lusa)Portugal vil kjøpe rundt 38 millioner vaksiner mot covid-19, “mye mer” enn nødvendig, og tillate støtte til andre land, kunngjorde helseministeren som allerede innrømmer å ta plass til andre dose.

“Vi er for tiden i ferd med å få noen som 38 millioner vaksiner,” sa Marta Temido i et intervju med Lusa-byrået for omtrent et år siden om utseendet til de to første tilfellene av infeksjon av det nye coronavirus i Portugal, 2. Mars 2020.

En rekke vaksiner er, sa ministeren, “mye mer enn hva behovene for full vaksinering av den portugisiske befolkningen vil være” og som gjør det mulig å garantere støtte til andre land.

“Hvis noe denne pandemien lærte oss, var det at når alle er trygge, vil hver av oss være trygge,” sa hun.

Når det gjelder forslaget fra koordinatoren av vaksinasjonsplanen mot covid-19, Gouveia e Melo, om å utsette å ta den andre dosen av vaksinen for å tillate ytterligere 200 tusen mennesker å vaksinere til slutten av mars, sa Marta Temido at “denne tekniske endringen er utformet og vil tre i kraft så snart de nye vaksinasjonene er gjort ”, gitt at dette tiltaket ikke berører de som er vaksinert og allerede har planlagt sin andre administrasjon.

“Det handler ikke om ikke å ta den andre dosen eller til og med overskride” intervallet som er definert i kliniske studier, det handler bare om å håndtere mengder og være i stand til å “beskytte flere mennesker, raskere, sikre at de foreslåtte målene” oppnås.

“Generaldirektoratet for helse, infarmed og” task force “for vaksinasjon har analysert muligheten for større avstand mellom doser og anser at denne muligheten er teknisk tilstrekkelig mens de opprettholder anbefalingene om hva egenskapene til medisinen er,” sier hun.

Siden 27. desember har mer enn 860 000 doser vaksiner blitt administrert i Portugal. “Å ha 70% av befolkningen vaksinert på slutten av sommeren er fortsatt målet”, sa hun og innrømmet imidlertid å være “et ambisiøst mål”: “Vi vet at vi må følge prosessen nøye og med tilgjengelighet for justeringer “.

Når det gjelder tester på covid-19, sa hun at 8,1 millioner tester allerede er utført, og plasserer Portugal blant “de landene som tester mest i EU”.

Teststrategien har endret seg og alle kontakter utfører nå en test, uavhengig av risikonivå, slik at utvidet universet av testede.

På den annen side vil det i et scenario med mangel på definisjon, som planlagt, være “et tidligere øyeblikk” som vil involvere testing av mennesker som jobber i “mer utsatte aktiviteter”.

“Vi vil ikke teste ti millioner portugiser hver 15. dag. Det ville ikke være noen tester, ingen menneskelige midler, ingen økonomiske midler, og det ville være bortkastet, “men det vil være en måling basert på” tekniske kriterier, kriterier for rimelighet “basert på bevisene som allerede finnes om andre teststrategier i andre land.

Det som er ment, forklarte hun, er at det før begynnelsen av visse aktiviteter er garantert screeningkampanjer, og at sektorer innen industriell, kommersiell, kulturell aktivitet kan ha praksis med å internalisere test på samme måte som for eksempel periodiske medisinske undersøkelser når det gjelder arbeidshelse eller helse på jobben.

Også i visse aktiviteter under statens ansvar, for eksempel utdanning, vil det være tester for å gå tilbake til ansikt til ansikt-aktivitet, som deretter vil bli gjort regelmessig.

Sosial overholdelse av testing er også “helt essensiell”.

“Å vite at det er mange varianter som skal dukke opp, og testen har denne verdien til i hvert øyeblikk å forstå hvordan transmisjonen er og til og med å oppdage nye varianter som kan være mer aggressive”, understreket hun.

På spørsmål om investeringen i tester, sa ministeren: “mye”, og husket at SNS allerede har utført millioner av tester som i begynnelsen kostet nesten 100 euro hver.

“Det var en betydelig utgift med tanke på landets laboratoriekapasitet,” sa han og understreket at NHS alene investerte rundt åtte millioner euro i forbedring av laboratoriene sine, uten å stole på reagenser eller menneskelige ressurser.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x