Folk og næringslivet har tilpasset seg situasjonen. Pingo Doce kø under pandemien. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: DGS innrømmer stabilisering av den epidemiologiske kurven (+ dagens tall)

Lisboa 8. april 2020 15:00 (Lusa)Generaldirektøren for helse innrømmet i dag at de siste dataene om antall nye infeksjoner av det nye koronaviruset kan føre til en stabilisering av den epidemiologiske kurven, men advarte om at dette ikke kan rettferdiggjøre lettelser.

På den daglige pressekonferansen om covid-19-pandemien i Portugal uttalte Graça Freitas at de siste tallene åpner for en viss stabilitet i de faktiske og prosjekterte epidemiologiske kurvene, men rådde imidlertid med forsiktighet i tolkningen av dataene slik at avslapningen av noen tiltak å bekjempe pandemien ikke blir forhastet.

“Vi vet at hvis vi bremser tiltakene som tillater denne cuve-stabiliteten, kan kurven stige igjen, så vi må være forsiktige med tolkningen av de faktiske dataene og i anslagene,” understreket generaldirektøren.  

Dagens tall

I henhold til balansen i dag av Generaldirektoratet for helse (DGS), er det 380 dødsfall i Portugal forårsaket av covid-19, 35 flere enn dagen før (+ 10,1%), og 13 141 bekreftede infeksjonssaker, som representerer en 699 økning sammenlignet med tirsdag (+ 5,6%).

Av de smittede er 1.211 innlagt på sykehus, hvorav 245 er på intensivavdelinger, og det er 196 pasienter som har kommet seg.

Portugal, hvor de første bekreftede sakene ble registrert 2. mars, er i en unntakstilstand fra 00:00 19. mars og til slutten av 17. april, etter at utvidelsen ble godkjent torsdag kl. Republikkens forsamling.

8. april
×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x