Universitetssykehuset i Lisboa, Santa Maria. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: “Dette er ikke et spørsmål om fjorten dager eller to eller tre måneder”

Lisboa 29. mars 2020 – 13:57 (Lusa)Generaldirektøren for helse (Graça Freitas) sa i dag at utbruddet av covid-19 ikke vil vare fjorten dager eller to eller tre måneder, men tiden det tar før det er en vaksine, og at portugiserne har å forbli mobilisert.

“Portugiserne må forstå at vi ikke fullfører noe, vi begynner bare en reise, det er opp til oss å motvirke aktiviteten til et virus som er ekstremt intelligent, ekstremt aggressivt, både i måten det smitter over og på måten det kan komme fra alvorlig sykdom. Vi kan ikke demobilisere, “sa Graça Freitas på pressekonferansen som fulgte løslatelsen av de siste tallene om covid-19-sykdommen i Portugal.

I følge generaldirektøren for helse er det nødvendig å “erkjenne at dette ikke er snakk om to uker, to eller tre måneder, før det er en vaksine denne situasjonen vil vare i flere måneder”.

Også helseministeren, Marta Temido, bekreftet at for å møte dette fenomenet vil det være nødvendig “en stor disiplin og motstandskapasitet”, og innbyggerne må fortsette å opprettholde den sosiale avstanden for å prøve å minimere konsekvensene av sykdommen.

“Vi kan ikke stole på flaks. Vi trenger alles handling for å redusere antall smittede og ofre,” sa hun.

Tjenestemannen husket tilfellene om gruvearbeidere som var innesperret i en gruve i Chile (i 2010) eller barn innesperret i en hule i Thailand (2018) for å uttale at det som blir gjort “er vanskelig, setter alle på prøve, men det er nødvendig” .

“Vi må fortsette arbeidsaktivitetene så langt det lar seg gjøre, fordi vi må holde samfunnet fungerende for alle, men vi må unngå bevegelser, overflødige handlinger, selv om de kjenner oss godt. For å kunne omfavne igjen, må vi la oss plassere dem langt fra hverandre, ”sa han.

Portugal registrerer foreløpig 119 dødsfall assosiert med covid-19, 19 flere enn på lørdag, og 5.962 smittede (mer enn 792), ifølge den epidemiologiske bulletin utgitt av Generaldirektoratet for helse (DGS).

Når det gjelder døden til en 14 år gammel innbygger i Ovar, i morges etter en covid-19-infeksjon, sa generaldirektør for helse, ifølge visepresidenten i Ovar Chamber, at det er nødvendig å evaluere “med forsiktighet, fra fra et klinisk synspunkt ”, hva som skjedde med den unge mannen det siste døgnet før døden.

“Dette barnet har en sammensatt situasjon med sin vanlige kliniske tilstand og sin akutte tilstand, det vil si hva som skjedde det siste døgnet, og til tross for at han hadde en test som sier at han er positiv, er symptomene han ble innlagt på sykehuset med. kan indikere en annen type patologi. Faktisk har den covid som ikke forhindrer den i å ha andre like alvorlige og smittsomme situasjoner som blir undersøkt. I tillegg hadde den en grunnleggende tilstand som kan føre til en viss immunsuppresjon, “sa Graça Freitas .

Det nye koronaviruset, som er ansvarlig for covid-19-pandemien, har allerede smittet over 667 000 mennesker over hele verden, hvorav mer enn 31 000 er omkommet.

Av smittetilfellene anses minst 134 700 som kurert.

Etter å ha vist seg i Kina i desember, spredte utbruddet seg over hele verden, og fikk Verdens helseorganisasjon (WHO) til å erklære en pandemisk situasjon.

Det europeiske kontinentet, med mer enn 363 tusen smittede og mer enn 22 tusen døde, er det der det høyeste antallet tilfeller for øyeblikket dukker opp, og Italia er det landet i verden med flest omkomne, med 10 023 døde i 92 472 registrerte tilfeller til lørdag.

I Portugal ble det registrert 119 dødsfall i henhold til balansen lørdag av Generaldirektoratet for helse, 19 flere enn dagen før (+ 19%), og det var 5.962 bekreftede infeksjoner, 792 flere tilfeller sammenlignet med lørdag (+ 15,3%).

Av de smittede er 486 innlagt på sykehus, hvorav 138 er på intensivavdelinger, og det er 43 pasienter som har kommet seg.

Portugal, der de første bekreftede sakene ble registrert 2. mars, er i unntakstilstand fra 00:00 19. mars til 23:59 2. april.

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på nyhetsbrev – nederst på siden.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x