BioNTech COVID-19 Vaccine

Covid-19: Den britiske varianten representerer allerede 48% av tilfellene i Portugal

Lisboa 19. februar 2021 (Lusa)Varianten av SARS-CoV-2-viruset oppdaget i Storbritannia er allerede ansvarlig for nesten halvparten av tilfellene av covid-19 i Portugal, da det i begynnelsen av januar representerte 8% av infeksjonene , sa i dag Ricardo Jorge National Health Institute (INSA).

(Beklager det dårlige språket. Artikkelen er oversatt av Google Translate.)

“Fra 16. februar [tirsdag] anslår vi at denne varianten representerer rundt 48% av alle tilfeller av covid-19 i Portugal,” sa João Paulo Gomes, INSA-forsker og koordinator for studien om mangfold, til Lusa genetics av ​​det nye coronavirus i Portugal.

I følge INSA-data har forekomsten i landet av denne varianten av viruset som forårsaker covid-19, ansett som mer smittsom, vokst siden begynnelsen av året, og registrerte en konstant økning over flere uker, i perioden da høyest antall infeksjoner ble registrert i Portugal.

João Paulo Gomes anslår at varianten med opprinnelse i Storbritannia representerte rundt 8% av tilfellene av covid-19 sykdommen i den første uken av året, og økte til 13,4% i andre uke i januar og til 24,7% i den tredje uken .

Ifølge eksperten bidro denne økende forekomsten av varianten ”helt sikkert” til fremveksten av den såkalte ‘tredje bølgen’ som skjedde i januar med den eksponentielle økningen i tilfeller av covid-19 over hele landet, selv om det ikke var “Faktor som veide mer”.

“I bidraget han ga, ikke bare det høye antallet introduksjoner av denne varianten som fant sted i andre halvdel av desember – retur av portugisiske innvandrere til jul og turister fra Storbritannia -, men også dens høye overførbarhet”, forklarte spesialisten.

Når det gjelder varianten med opprinnelse i Sør-Afrika, identifiserte INSA bare fire tilfeller i Portugal, og ingen tilfeller av SARS-CoV-2-varianten som opprinnelig ble oppdaget i Manaus, Brasil, ble registrert før torsdag.

Baltazar Nunes, ansvarlig for INSAs epidemiologiske forskningsenhet, fortalte Lusa at “utviklingen av pandemien i hvert kontinent, land og region har vært mangfoldig, med forskjellige faser og veksttider og en nedgang i forekomst”.

På bakgrunn av dette, betegnelsen “tredje bølge må kontekstualiseres”, sa Baltazar Nunes, for hvem “nummerering av epidemiens vekstfaser er en veldig forenklet måte å analysere utviklingen av”.

”I virkeligheten har vi observert forskjellige faser av vekst og nedgang i antall tilfeller, som er bestemt av introduksjonen av viruset i befolkningen, av nye mer overførbare varianter, ved implementering eller kartlegging av ikke-farmakologiske tiltak av befolkningens atferd (festligheter og høytidsferier), årstidene eller gjennomføringen av vaksinasjonsprogrammer ”, sa Baltazar Nunes.

Ifølge eksperten er det svært vanskelig å forutsi variasjonen i forekomsten på “lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt nivå”, spesielt i sammenheng med restriksjoner og reisemønstre som har endret seg med pandemien.

Ifølge ham er forekomsten av covid-19 høy i praktisk talt alle europeiske land, og har som kriterium en prevalens på mer enn 60 nye tilfeller per 100.000 mennesker de siste 14 dagene, med noen unntak som Island, der det er 10 nye. infeksjonstilfeller per 100.000 innbyggere.

“Det er en mulighet for at økningen i forekomst som nå skjer i noen europeiske land kan sees i andre land, men stigningen fra vest til øst eksisterer ikke lenger”, sa Baltazar Nunes, eksemplifisert med tilfellene Hellas og Finland som , på forskjellige europeiske breddegrader, faller sammen i den økende trenden i tilfeller de presenterer.

“Den romlige fordelingen vil avhenge av effektiviteten som de iverksatte kontrolltiltakene har i hvert land og hastigheten og effekten vaksinasjonen har i de samme landene”, understreket spesialisten.

Covid-19-pandemien forårsaket minst 2441 926 dødsfall over hele verden, som følge av mer enn 110,2 millioner tilfeller av infeksjon, ifølge en rapport fra det franske byrået AFP.

I Portugal døde 15 754 mennesker fra 792 829 bekreftede tilfeller av infeksjon, ifølge den siste bulletinen fra Generaldirektoratet for helse.

Sykdommen overføres av et nytt koronavirus oppdaget i slutten av desember 2019 i Wuhan, en by i det sentrale Kina.

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse
Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •