Portugal's Prime Minister and Socialist Party (PS) candidate Antonio Costa meets supporters as part of the last day of campaigning ahead of Portugal's general election, at downtown Lisbon, Portugal October 4, 2019.

Covid-19: Costa forventer at unntakstilstand vil bli forlenget

Lisboa 30. mars 2020 – 13:00 (Lusa)Statsministeren, António Costa, antok i dag at det med eller uten unntakstilstand og på grunn av «suksessen med å senke toppen av pandemien» til covid-19, vil det være nødvendig å forlenge tiltakene som er vedtatt.

António Costa snakket med journalister ved den nye støtteenheten for sykehus for covid-19-pandemien fra bystyret og Universitetet i Lisboa i universitetsbyen, og sa at presidenten for republikken «vil ta initiativ til denne uken for å fornye eller ikke unntakstilstanden. «, på det tidspunktet overrakte regjeringen sin innstilling til Marcelo Rebelo de Sousa, og da vil det det senere bli «en beslutning av republikkens forsamling».

«Jeg tror at uten å gjøre futurologi, av det som forventes, er at det å vite at vi har lyktes med å redusere toppen av denne pandemien – det vil si øyeblikket når det største antallet mennesker vil bli smittet – men samtidig forlenger varigheten av denne pandemien, betyr dette at vi også må forlenge tiltakene som er blitt iverksatt, med unntakstilstand eller uten unntakstilstand,” regnet han med.

Når det gjelder de kommende festlighetene, gjorde statsministeren det klart at «dette virkelig må være en annerledes påske» og at «folk ikke kan dra til landet», og heller ikke kan dra til Algarve, og familier kan ikke feire denne påskeferien samlet til festligheter. Det er et «essensielt offer for å redde oss alle», understreket António Costa.

«Den beste måten å være sammen akkurat nå – er å være skikkelig fra hverandre,» sa han.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x