Pink Street Lisboa

Covid-19: butikker og restauranter og klubber og barer åpner igjen i dag uten begrensninger

Lisboa, 1. oktober 2021 (Lusa)Butikker og restauranter vil ikke lenger være underlagt tidsbegrensninger og begrenset antall kunder per i dag, som en del av den tredje fasen med avvikling, som også åpner for gjenåpning av barer og klubber.

Den siste fasen av planen for å oppheve tiltakene som er iverksatt for å kontrollere pandemien, trer i kraft i dag, den dagen Portugal også er i alarmberedskap, det laveste nivået av reaksjoner på katastrofe-situasjoner som er fastsatt i Basic Law of Civil Beskyttelse og som varer til 23:59 – 31. oktober.

I praksis er kommersielle virksomheter, restauranter, kafeer og generell handel ikke lenger begrenset til et maksimum antall kunder eller personer per gruppe, og restriksjoner på åpningstidene oppheves også.

Nattunderholdningsrommene, stengt siden mars 2020 på grunn av covid-19-pandemien, kan komme tilbake til jobb, på et tidspunkt når landet er i ferd med å nå 85% av innbyggerne med full vaksinasjon.

Bruk av maske er fortsatt obligatorisk i kollektivtransport, i borgerforretninger, på skoler (unntatt i friluftsliv), i konserthaller, kinoer, kongressaler, arrangementer, tjenester og i boligstrukturer for eldre, samt i kommersielle områder med et areal på mer enn 400 kvadratmeter, inkludert kjøpesentre.

Restaurantkunder og hotellgjester trenger ikke lenger å presentere et vaksinasjonssertifikat eller en negativ test for covid-19, det samme gjelder gruppeklasser på treningssentre og tilgang til spilleanlegg, kasinoer, bingoer, sauna og spa.

Inngang til barer og klubber er avhengig av presentasjon av sertifikatet, men bare for kunder, ettersom arbeidere og leverandører er unntatt fra denne regelen.

I dag slutter også anbefalingen for fjernarbeid, uten at det berører opprettholdelsen av tidsbegrensninger (åpningstider), og regelen om at pålagt testing i forsamlinger med mer enn 150 arbeidere på samme arbeidsplass elimineres.

Salg og forbruk av alkohol er en annen begrensning som også ender, samt tidsfrister som var pålagt på grunn av pandemien.

Torsdag mente statssekretæren for formannskapet i ministerrådet at “det er ingen unntak” i regjeringens beslutninger om avgrensning, selv om målet om 85% av befolkningen med fullstendig vaksinasjon ennå ikke er nådd.

“Det er ingen unntak. Hvis vi ikke når 85% innen i morgen [i dag], er vi absolutt veldig nærme å nå disse tallene, men den globale vurderingen av den epidemiologiske situasjonen var ikke i veien for å holde det portugisiske samfunnet på nivået med restriksjoner det var i ”, fortalte journalister André Moz Caldas, på pressekonferansen på slutten av ministerrådet i Palácio da Ajuda, i Lisboa.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x