Brud venter
Brud venter.. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Bryllupssektorbedrifter med en omsetningsfall på over 90%

Lisboa 14. desember 2020 (Lusa)Sektoren knyttet til bryllup i Portugal går gjennom en periode med “stor usikkerhet” på grunn av krisen som følge av pandemien, etter å ha mistet mer enn 90% av omsetningen, advarte i dag Movement of companies in the wedding sector (MESC) .

“Krisen skapte et scenario som man aldri har sett før, med mer enn 90% av tapte inntekter, i en bransje som håndterte fire milliarder euro i løpet av et år”, sier MESC i en uttalelse, og advarer om at “det samme kan ikke skje igjen i 2021” Og at “mer enn tiltak” av bistand ber regjeringen om å gi “et tillitsbudskap” for å garantere bærekraft og gjenoppretting av kundetilliten.

Og han fortsetter: “Vi har møtt forskjellige enheter fra Statens handelssekretariat, PSDs parlamentariske gruppe og PCPs parlamentariske gruppe”, og alle disse enhetene ble presentert for “flere levedyktige løsninger” for å sette bedrifter i bryllupssektoren i arbeid.

“Mer enn støttetiltak, hevder denne bevegelsen regjeringen et tillitsbudskap for å garantere bærekraft og gjenoppretting av kundenes tillit”, forklarer Jorge Ferreira, et av elementene som integrerer MESC, og understreker at denne kommunikasjonen ” må det være obligatorisk å presentere en datovarsel for at sektoren skal begynne å operere ”.

Dette er “viktig for bedrifter og for alle som har til hensikt å gifte seg”, advarer lederen for bevegelsen og understreker at “det er et område der mer enn syv tusen selskaper opererer i Portugal, og som genererer mange jobber og har en stor innvirkning i den portugisiske økonomien ”.

MESC nevner også at selv om sektorens aktivitet har blitt “lovlig-gjort” av regjeringen, førte innføringen av restriktive tiltak, så vel som det generelle klimaet til “frykt og mistillit” til “mer enn 80% av planlagte ekteskap i 2020 til å bli flyttet til 2021 ”.

Det peker også på at selskaper på den ene siden måtte overholde kontrakter med klienter som ønsket å avholde bryllupsarrangementer og derfor måtte forlate ordninger som ‘permittering’, og på den annen side måtte gå i samtaler med kundene.

I denne sammenhengen argumenterer MESC for at ”det er på tide å reagere. Det er på tide å handle, og advarer også om at covid-19-pandemien “forblir der”, og at selskaper i sektoren må “få skjemaer tilbake til det normale, uten å skade folkehelsen”.

Det er en sektor som har “noen særegenheter” i driften, det vil si at det er en “sesongaktivitet”, mellom månedene mars og oktober og “er praktisk talt stoppet siden oktober 2019”, advarer Jorge Ferreira og fremmer at “trenger å begynn å jobbe fra mars 2021, ellers er det fare for å forsvinne ”.

Blant de foreslåtte tiltakene fortsetter MESC med “demonstrasjon av immunitet mot Sars-CoV-2”, nemlig ved å presentere en høy score for coVID-19, positiv serologisk test eller bevis på vaksinasjon og demonstrere fraværsinfeksjon, det vil si presentasjon av en negativ rt-PCR-test, mindre enn 72 timer før bryllupet, eller en rask testpresentasjon, mindre enn 12 timer før bryllupet, eller til og med når bryllupet er igangsatt.

Bedrifter i bryllupssektoren i Portugal sysselsetter 150.000 mennesker direkte og representerer 2% av landets bruttonasjonalprodukt (BNP).

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x