Marcelo Rebelo de Sousa

Covid-19: Brussel-penger er ikke nok, økonomien må gjenopptas

Lisboa 29. mai 2020 (Lusa)Republikkens president mente i dag at støtte fra EU for å minimere effekten av covid-19 “hjelper mye”, men advarte om at “pengene fra Brussel ikke er nok” og “det er nødvendig at starte opp økonomien igjen“.

Nyhetene som kom fra Brussel var gode nyheter, men det er også viktig at økonomien fungerer. Det er ikke nok bare pengene fra Brussel. Det hjelper mye, hvis det kan bekreftes i juni eller juli den typen beløp, hjelper det mye. Men det er nødvendig for at økonomien skal starte”, erklærte Marcelo Rebelo de Sousa.

Statssjefen, som snakket med journalister på slutten av et besøk i Livraria Barata, i Lisboa, sa at “nyheten er at selskaper allerede gjenopptar driften, og noen permitterte gikk på jobb“.

Men det må bekreftes,” la han til.

Republikkens president insisterte på at “hvis det er økonomiske midler“, bør det være en utvidelse av den forenklede permitteringsmekanismen som er i kraft for å “tillate drift av selskaper, men ikke over natten“, og som har permitterte arbeidere.

Når det gjelder løpetiden av denne utvidelsen, henviste Marcelo Rebelo de Sousa spørsmålet til regjeringen: “Dette er en dom som jeg ikke likte å formulere. Hvem som må bestemme er at de må gjøre den dommen i den konkrete saken“.

På spørsmål om han forstår at det er forhold for PCPs Festa do Avante i begynnelsen av september, svarte republikkens president at “i dette øyeblikk er denne typen virkeligheter verken forbudt eller tillatt” og insisterte på at det er viktig å ha regler som er kjent på forhånd, og de samme for alle.

Det som forventes i forhold til disse realitetene som blir til, er at reglene for helsemyndighetene er kjent på forhånd, og at de er de samme for alle – uansett parti, uansett forening, uansett religiøs tilhørighet, uansett regionalt eller lokalt eller sosialt initiativ. La reglene være kjent, slik at det ikke er noen anelse om at den ene eller den andre kommer til nytte eller skader det ene eller det andre med tiden, og blir brukt likt“.

Statssjefen understreket at for øyeblikket “det som i prinsippet er forbudt er festivaler og lignende show, så lenge det ikke er markerte steder, så lenge et visst antall sanitærregler ikke blir respektert“, og at det i denne juridiske rammen “andre politiske, politisk-partisanske, religiøse, sosiale samlinger, hvor de mest forskjellige kommer inn, denne “kvalifiseringen” må gjøres av arrangøren“.

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse
Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •