Azorene

Covid-19: Azorene med 26 nye smittede identifisert

Ponta Delgada, Açores, 29. desember 2020 (Lusa)De 1.034 analysene som ble utført på Azorene-laboratoriene det siste døgnet, har gjort det mulig å diagnostisere 26 nye tilfeller av covid-19, kunngjorde Regional Health Authority i dag.

I følge den daglige bulletinen til Regional Health Authority ble det registrert 23 tilfeller i São Miguel og tre i Terceira, to nye overføringskjeder ble identifisert i São Miguel – en i Ponta Delgada, med ett element og et annet i Ribeira Grande kommune, med tre elementer – og ett i Terceira.

Det var på øya Terceira at en 72 år gammel mann ble registrert mandag på Hospital de Santo Espírito i Angra do Heroísmo. Selv om dødsfallet var inkludert i dagens bulletin, ble det allerede offentliggjort til media mandag kveld.

Ifølge dagens informasjon ble 49 mennesker friskmeldt fra viruset, 17 ble innlagt på sykehus, og det er 49 aktive kjeder og 76 utdøde.

Det er for tiden 296 positive tilfeller aktive i regionen, 253 i São Miguel, 34 i Terceira, en i Pico, en i São Jorge og syv i Faial.

Til dags dato er 1 858 tilfeller av infeksjon med det nye SARS-CoV-2 coronavirus blitt oppdaget i øygruppen, med 22 dødsfall og 1449 gjenopprettinger.

Covid-19-pandemien forårsaket minst 1.765.049 dødsfall som følge av mer enn 80,6 millioner tilfeller av infeksjon over hele verden, ifølge en rapport laget av det franske byrået AFP.

I Portugal døde 6.677 mennesker fra 396.666 bekreftede tilfeller av infeksjon, ifølge den siste bulletinen fra Generaldirektoratet for helse.

Sykdommen overføres av et nytt koronavirus oppdaget i slutten av desember 2019 i Wuhan, en by i det sentrale Kina.

Azorene vil motta den første batchen av vaksiner mot covid-19 onsdag kveld, og starte vaksinering torsdag, på øyene Terceira og São Miguel, avslørte den regionale regjeringen.

“Det er 9.750 doser, levert direkte av Pfizer-BioNTtech, som begynner å bli gitt så tidlig som den 31. på øyene Terceira og São Miguel, som de er som avslører overføring av samfunnet. Dette antall doser tilsvarer 2% av totalen for hver tilførsel til nasjonalt territorium, ”framhevet Regionalsekretariatet for helse og sport på Azorene, i en pressemelding.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x