Portugal's Prime Minister and Socialist Party (PS) candidate Antonio Costa meets supporters as part of the last day of campaigning ahead of Portugal's general election, at downtown Lisbon, Portugal October 4, 2019. Foto: Jon Nazca / Reuters / NTB scanpix

Covid-19: António Costa vil straffe arrangører og deltakere i ulovlige fester

Lisboa, 21. juni 2020 (Lusa)Statsministeren, António Costa, innrømmet i dag opprettelsen av nødvendige “straffe-tiltak” for de som organiserer og deltar i ulovlige fester og samlinger og ba igjen folk om å overholde alle sikkerhetsregler.

”Avslutningen av den obligatoriske Stay-At-Home-perioden har gitt oss mer frihet, men også mer ansvar. Etter at vi har gjort alt bra, så langt, så vil vi nå ikke ødelegge dette. Hvis ikke, er det nødvendig å igangsette tiltak”, bekreftet regjeringslederen.

António Costa, som i ettermiddag talte til journalister ved inngangen til et show på Teatro Nacional D. Maria II, i Lisboa, kommenterte på denne måten de nylige hendelsene som involverte ulovlige fester og samlinger, spesielt av unge mennesker, i forskjellige deler av landet.

“Mange yngre mennesker kan ha mindre risiko for å trekke seg sammen [covid-19], men de har en enorm risiko for å overføre det,” advarte han.

I denne forstand innrømmet António Costa at det kan opprettes noen “straffe-tiltak” for mennesker som organiserer eller deltar i arrangementer av denne art.

“Sikkerhetsstyrkene har allerede handlet de siste nettene og vil handle når det er nødvendig,” forsikret han.

António Costa var til stede på National Theatre D. Maria II for å se på showet “By Heart”, som markerer gjenåpningen av dette teateret.

Presentasjonene av “By Heart” er planlagt for Sala Garrett, som på grunn av reglene pålagt av Generaldirektoratet for helse har 198 seter (omtrent 50% av den totale kapasiteten).

Portugal registrerer i dag to flere dødsfall relatert til covid-19 enn på lørdag og 292 flere smittede, de fleste av dem i Lisboa og Vale do Tejo-regionen, ifølge den epidemiologiske bulletin fra Generaldirektoratet for helse (DGS).

I følge DGS er det minst 1.530 dødsfall assosiert med covid-19 i 39.133 bekreftede infeksjonssaker.

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse
Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •