Universitetssykehuset i Lisboa, Santa Maria. Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: Antall ambulanser som ankommer Santa Maria har sunket betydelig

Lisboa 29. januar 2021 (Lusa)Antall ambulanser konsentrert ved inngangen til Santa Maria Hospital, i Lisboa, reduserte betydelig tidligere i dag, men Civil Protection og INEM behandlet “dusinvis” av smittede pasienter gjennom hele dagen.

Det kaotiske scenariet folk møtte de siste dagene da de ankom det største sykehuset i landet, av en lang rekke ambulanser med pasienter smittet med SARS-CoV-2 og som hadde ventet i flere timer på å bli sett, står i kontrast til miljøet vitnet til kl 20:00 i dag (fredag kveld).

På denne tiden var det bare ”seks ambulanser”, kunngjorde direktøren for legevakten på en pressekonferanse i Centro Hospitalar Universitário Lisboa Norte (CHLN), Anabela Oliveira, med pasienter som “har ventet i mer enn ti timer”.

“Jeg vet ikke om det er pasienter som trenger sykehusinnleggelse, det er pasienter som må vurderes”, la offiseren til.

Anabela Oliveira mente at arbeidet som ble utført mellom National Emergency and Civil Protection Authority (ANEPC) og National Institute for Medical Emergency (INEM) på forhåndsscreeningsnivået “var helt grunnleggende” for å avlaste presset på Santa Maria.

Soraia Taveira, INEM-lege, la til at forhåndsscreeningen utført i forbindelse med samfunnssikkerhet gjorde det mulig å henvise pasienter til tilsvarende enheter, men at de tok “få” til helsesentre.

Den regionale sjefen for samfunnssikkerhet i Lisboa og Tagus-dalen, Elísio Oliveira, roste også den felles innsatsen.

”I går klokka 20.00 hadde vi 46 ambulanser her, i dag har vi seks. Gjennom dagen [i dag] ble dusinvis av ambulanser screenet, dusinvis av mennesker ble sendt til stedet deres “, understreket den offisielle, med tanke på at denne forhåndsscreeningen tillater” pasienter å få en annen behandling “av helsepersonellets helse, som nå “kan puste”.

Kommandanten spurte flere ganger av journalister, og spesifiserte ikke hvor mange pasienter som gikk gjennom forhåndsscreening i dag, og hvor mange som trengte sykehusinnleggelse.

Det er sykehuset som “må validere dataene om innlagte pasienter”, la til sjefen for Regional Command for Emergency and Civil Protection of Lisbon and Vale do Tejo.

Arbeidet utført i samarbeid med INEM har som eneste formål å fjerne “all byrde og press på sykehuset”.

Enheten som ble opprettet ved inngangen til denne sykehusenheten “vil gå ned” over natten og vil komme tilbake lørdag klokka 12.00, forklarte sivilbeskyttelsessjefen, og bemerket imidlertid at pasienter som fremdeles venter på screening, vil ha permanent overvåking.

På spørsmål om hjelpen fra samfunnssikkerhet og INEM kom sent, og om det var feil, siden det kaotiske scenariet har vært konstant i flere dager og det var brannmenn uten mat, svarte Elísio Oliveira at “ingen av brannmannskapene her er isolerte” og at “bekymringen” er å “gjøre arbeidet lønnsomt” i screening med komplementariteten til disse forskjellige enhetene.

“Vi gjør “vårt beste”, det er det som er viktig. Det er dette som er vårt arbeid, ”forsvarte han.

Portugal har til nå talt 11.608 dødsfall i forbindelse med covid-19 og 685,383 smitte, ifølge den siste epidemiologiske bulletinen som ble utgitt av Generaldirektoratet for helse (DGS).

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x