Foto © RoyGabrielsen.com

Covid-19: 58 personer ble forhindret fra å komme inn i Portugal den første dagen av grensekontrollen

Lisboa 18. mars 2020 (Lusa) – En person ble arrestert og 58 ble forhindret fra å komme inn i Portugal i løpet av de første 24 timene etter å gjeninnføre midlertidig grensekontroll på grunn av Covid-19-pandemien, kunngjorde departementet for intern administrasjon (MAI) i dag .

Kontrollen av landegrensene til Spania har blitt utført siden 23.00 mandag ved ni autoriserte kryssingssteder, hvor Foreigners and Borders Service (SEF) er den enheten som er ansvarlig for kontrollen på disse stedene.

I en uttalelse uttaler MAI at SEF kontrollerte, i samarbeid med den nasjonale republikanske garde, 5 788 personer i løpet av det første døgnet, hvorav 58 ble forhindret fra å komme inn i Portugal og en ble arrestert for å ha brukt falsk oppholdstillatelse, ved autorisert passasje fra Vila Verde da Raia, i Chaves.

MAI spesifiserer at formålet med denne kontrollen er “å forby bevegelse av borgere i turisme og fritid” mellom Portugal og Spania.

Ifølge departementet under veiledning av Eduardo Cabrita skjedde avslag på innreise i Castro Marim (32), Vilar Formoso (19) og Termas de Monfortinho (1).

MAI sier at det autoriserte kryssingsstedet Valença, i Viana do Castelo, var det som kontrollerte flest mennesker, totalt 3.010, fulgt av Vila Verde da Raia, i Chaves, (1.061), Vilar Formoso, i Guarda (1.022) ), Caia, i Elvas (241), Castro Marim, i Faro (162), Quintanilha, i Bragança (181), Termas de Monfortinho, i Castelo Branco (63), Vila Verde de Ficalho, i Beja (25), Marvão , i Portalegre (23).

I tillegg til SEFs kontroll av mennesker, inspiserte GNR 1 510 kjøretøyer og registrerte en forbrytelse for å ha kjørt uten lisens.

I følge MAI ble 39 kjøretøyer omdirigert til de autoriserte kryssingsstedene ved uautoriserte kryssingssteder.

SEF er ansvarlig for dokumentarisk kontroll av mennesker, mens GNR er ansvarlig for veisirkulasjon og for overvåking av landegrensen mellom de autoriserte kryssingsstedene som er identifisert ovenfor.

MAI minner om at veitrafikk på landegrenser er forbudt, uavhengig av kjøretøytype, med unntak av internasjonal godstransport, transport av arbeidere over landegrensene og sirkulasjon av nød- og hjelpekjøretøyer og nødetater.

Det nye koronaviruset, som er ansvarlig for Covid-19-pandemien, har smittet mer enn 200 000 mennesker over hele verden, hvorav mer enn 8 200 døde.

Av de smittede har mer enn 82 500 kommet seg etter sykdommen.

I Portugal er 642 tilfeller av smittede mennesker bekreftet og dødsfallet i landet har nå økt til to.

Portugal har vært på vakt siden fredag, og regjeringen har satt sivilbeskyttelsesmidler og sikkerhetsstyrker og tjenester i beredskap.

Parlamentet godkjente i dag utkastet til erklæring om en unntakstilstand forelagt den av presidenten for republikken med sikte på å bekjempe Covid-19-pandemien.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x