Covid-19 – 23/4: Portugal med 820 døde og 22.353 smittede

Lisboa 23. april 2020 (Lusa)Portugal registrerer i dag 820 dødsfall assosiert med covid-19, 35 flere enn på onsdag, og 22.353 smittede (371 flere), indikerer den epidemiologiske bulletin utgitt i dag av Generaldirektoratet for helse (DGS).

Sammenlignet med onsdagens data, som registrerte 785 dødsfall, var det i dag en prosentvis økning på 4,5%.

Når det gjelder antall bekreftede tilfeller av infeksjon med det nye coronavirus, viser DGS-data at det er 371 flere tilfeller enn på tirsdag, noe som representerer en økning på 1,7%.

Nord-regionen har det høyeste antallet dødsfall (475), etterfulgt av Midt-regionen (179), Lisboa og Tejo-dalen (146), Algarve (11), Azorene (8) og Alentejo, som registrerer en død person, opplyser den epidemiologiske situasjonsrapporten, med data oppdatert til midnatt.

Av de 820 dødsfallene i Portugal var 327 på sykehjem

Av de 820 dødsfallene som hittil ble registrert av covid-19, skjedde 327 på sykehjem, sa generaldirektøren for helse i dag.

I sykehjemmene skjedde det 327 dødsfall, hvorav fordelingen etter områder er 180 i nord, 106 i sentrum, 39 i Lisboa og Vale do Tejo-området, en sak i Alentejo og en annen i Algarve,” sa Graça Freitas på konferansen. daglig trykk for å oppdatere informasjon om pandemien i Portugal.

I følge generaldirektøren for helse er prosentandelen tilfeller av covid-19 i den eldre befolkningen som bor i hjemmet “relativt liten”, men husker imidlertid at disse områdene har en stor konsentrasjon av mennesker og at spredningen av HIV er lett. sykdom, selv tar de forhåndsregler og helsetiltak som allerede er kunngjort.

“Åpenbart er hjem en bekymring fordi de har en konsentrasjon av sårbare mennesker, en veldig eldre og syk befolkning,” sa Graça Freitas.

Imidlertid, og til tross for bekymringene med disse områdene, uttalte Graça Freitas at det å være i et hjem “ikke er en dødelighet” og understreket at “det store flertallet av mennesker som ble syke hjemme, er godt og frisk.”

Legene vil forlenge lockdown

Legene forsvarte i dag at unntakstilstanden – og at den ikke skulle bli opphevet i begynnelsen av mai hvis det covid-19-epidemiologiske scenariet er identisk med det nåværende. Dette melder The Portugal News.

Politiske ledere, sosiale partnere og epidemiologer vil tirsdag vurdere den epidemiologiske situasjonen i landet og dagen etter “Ministerrådet vil definere retningslinjer i betydningen hvordan det gradvis og trygt vil være mulig å begynne å fjerne flere begrensninger som har vært i kraft,” ifølge statsminister António Costa.

For Ricardo Mexia er dette ennå ikke det rette tidspunktet for å oppheve unntakstilstanden, fordi “det epidemiologiske scenariet er veldig likt” som det var da det ble fornyet.

“Hvis dette situasjonen vedvarer, jeg tror at om en uke, når det er tid for å revurdere, vil det ikke være på tide å løfte restriksjoner, da vi ikke har hatt en reell reduksjon i antall saker,” understreket han.

Når det gjelder behovet for gradvis å gjenoppta den økonomiske aktiviteten, uttalte Ricardo Mexia at “økonomien drar nytte av helse så vel som helse har også nytte av en økonomi som er sterk og vokser”.

”Det store spørsmålet er at i et scenario der vi løfter begrensningene for tidlig, kan vi senere betale prisen for det, slik som allerede har skjedd i noen land, og derfor må vi også lære av erfaringer fra andre sammenhenger og anvende det også til vår fordel”, forsvarte han.

Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •