Eduardo Cabrita. Foto: Conteúdo restrito, Hiperligação

Covid-19: 1. mai kan feires, men med “adekvat avstand”

Lisboa, 17. april 2020 (Lusa)Ministeren for intern administrasjon sa i dag at 1. mai skal feires men med “riktig avstand”, men helsemyndighetene mangler foreløpig å gi de nødvendige indikasjonene.

“1. mai vil kunne feires, men med riktig avstand”, sa Eduardo Cabrita, på en pressekonferanse etter møtet i Ministerrådet, der dekretet om regulering av utvidelsen av staten ble elektronisk godkjent nødsituasjon.

Ministeren sa at han avventer anbefalingene fra Generaldirektoratet for helse (DGS) om kravene til sosial distanse som må ivaretas i feiringen av 1. mai, Labor Day.

Eduardo Cabrita sa også at sikkerhetsstyrkene og innenriksadministrasjonen i løpet av neste uke vil kontakte fagforeningssentralen om den beste måten å gjennomføre feiringen 1. mai.

Til stede på pressekonferansen sa stats- og presidentminister Mariana Vieira da Silva at “dette ikke handler om demonstrasjoner, men om å organisere offisielle feiringer”, så lenge de følger reglene for sosial avstand og at det må være med DGS og sikkerhetsstyrkene.

“Når det gjelder 1. mai, er det regjeringen gjør i denne saken å implementere dekretet fra presidenten for republikken, som viser en uttrykkelig henvisning til feiringen av Labor Day”, forklarte ministeren for intern administrasjon.

Måten som regjeringen tolket dette mandatet på, ifølge myndighetens fullmakter, er at “disse offisielle feiringene må være forenlige med respekten for bestemmelsene om sosial distanse som er fastsatt av Helsedirektoratet og vil være artikulert med sikkerhetsstyrkene”.

”Sikkerhetsstyrkene har en forbilledlig opplevelse av forhold til fagforeningssentraler når de skal organisere arrangementer av unionsmessig art. Jeg er sikker på at også denne gangen denne dialogen med fagforeningssentralen vil skje på denne måten, ”roste Eduardo Cabrita.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x