CORONAVIRUS COVID-19 – status 7. mars

Portugal har registrert 15 bekreftede infeksjoner av Covid-19 og 30 nye mistenkte tilfeller som fortsatt er under evaluering, rapporterte i dag Generaldirektoratet for helse (DGS). De to siste i morges var etter den daglige DGS-bulletin da 13 bekreftede tilfeller ble rapportert.

Ifølge bulletin om den epidemiologiske situasjonen i Portugal, utgitt av DGS tidligere, har det totale antallet mistenkte tilfeller vært 181 siden begynnelsen av året, inkludert de 30 som ventet på resultater av laboratorietester i dag, på slutten dagen.

I bulletin forklarer DGS at av de 13 tilfellene som er smittet, er åtte i Porto, en i Coimbra og fire i Lisboa. Av alle disse tilfellene er fem importert: en fra Spania og fire fra Italia. Ni er menn.

Også ifølge oppslaget var det fortsatt 354 personer under overvåking av helsemyndighetene.

SPANIA

Minst åtte personer er omkommet på grunn av Covid-19-epidemien i Spania, med antallet bekreftede tilfeller på 430, bekreftet det spanske helsedepartementet i dag. Alle disse er assosiert med allerede kjente utbrudd av smitte.

Disse er fordelt på følgende måte: 174 i Madrid, 45 i Baskerland, 39 i La Rioja, 30 i Valencia, 27 i Andalusia, 24 i Catalonia, 10 på Kanariøyene, 15 i Castilla-La Mancha, 14 i Castilla og Leon, 11 i Aragon, 10 i Cantabria, seks i den baleariske øygruppen og i Extremadura, fem i Asturias, tre i Galicia og Navarra.

Kilde: Safe Communities Portugal

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x