CORONAVIRUS COVID-19 – status 11. mars

Generaldirektoratet for helse (DGS) kunngjorde onsdag at antall tilfeller av pasienter smittet med det nye koronaviruset har økt til 59 en økning på 18 siden i går.
I følge bulletin om den epidemiologiske situasjonen er det 471 mistenkte tilfeller, hvorav 83 venter på laboratorieresultater. I tillegg er det 3.066 kontakter under overvåking av helsemyndighetene.
SNS 24-linjen (nasjonal helselinje) vil bli forsterket på fredag ​​med 81 sykepleiere for å svare på økningen i samtaler på grunn av Covid-19-utbruddet, kunngjorde helseministeren i dag. Linjen er 808 24 24 24 Alternativ 9 på engelsk.
En sjef for flyselskapet “White Airways”, som var i tjeneste for TAP og som fløy en Madrid-Porto-fly denne tirsdagen, ble påvist samme dag med koronavirus ved Hospital de São João, i Porto. I følge en pressemelding sendt av TAP, er sjefen “i en stabil helsetilstand”.
Medpiloten og kabinsjefen som jobbet med sjefen på den dagens flyvninger er isolert og blir ledsaget av helsepersonell. I følge merknaden “er det ingen fare for smitte for passasjerer, ettersom ventilasjonsanlegget til cockpiten er uavhengig av resten av hytta”.
Helseministeren sa til parlamentet i morges at muligheten for å samle biologisk materiale hjemme (for analyse av Covid-19) studeres og at man også vurderer utvidelsen av sykehusinnleggelse for å holde pasienter hjemme.
Helsedepartementet har gitt alle sykehusene i National Health Service (SNS) fullmakt til å forsterke deres lager av masker, medisiner og verneutstyr, inkludert integrerte dresser og øyevern. Bestillingen ble offentliggjort onsdag i Diário da República.
Senere i dag forventes en beslutning om å fremme fremleggelse av skolene for påskeferien, for tiden planlagt 27. mars.

SISTE FULLE SITUASJONSRAPPORT FINNER DU HER
https://www.safecommunitiesportugal.com/major-incident-coronavirus-2019-ncov/

Status pr. 11. mars kl 14.00

Kilde: safecommunitiesportugal.com

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x