Cascais bukten, Portugal. Foto © RoyGabrielsen.com

Cascais forbyr salg av alkohol på bensinstasjoner mellom 20:00 og 08:00

Lisboa, 2. juni 2020 (Lusa)Ordføreren i Cascais, Carlos Carreiras, beordret mandag suspendering av salget av alkoholholdige drikker mellom 20.00 og 20.00 på bensinstasjoner i kommunen, for å unngå klynger av mennesker.

I en ordre som ble publisert mandag på sin side på det sosiale nettverket Facebook, begrunnet ordføreren suspensjonen med den begrunnelse at klynger av mennesker på bensinstasjonene ble identifisert i Cascais, Lisboa-distriktet, “uten hensyn til de eksisterende retningslinjene for distanse. sosialt og forbud mot samlinger av mer enn 10 personer ”, innenfor rammen av covid-19-pandemien.

Carlos Carreiras minner om at etter tiltakene for å inneholde og forhindre covid-19, og på grunn av folkehelsen, ble flere virksomheter stengt, inkludert barer og klubber, steder for samvær og salg av drikke.

“I mangel av at de refererte virksomhetene fungerer, er etterspørselen og forbruket av alkoholholdige drikkevarer blitt bekreftet i drivstoffstasjonene i Cascais kommune”, nevnes det i teksten.

I følge teksten har salg av drinker på bensinstasjoner gitt forsamlinger av mennesker utenfor disse virksomhetene, noen ganger høyere enn tillatt, samt forakt forårsaket av alkoholforbruk.

Carlos Carreiras minner om at folks atferd kan ha alvorlige konsekvenser for folkehelsen i en ulykke-situasjon, der det kreves sosial distanse av alle.

Av denne grunn beordret ordføreren suspendering av salget av alkoholholdige drikker på bensinstasjoner mellom kl. 20.00 og 08.00, i perioden som omfattes av erklæringen om ulykkesstaten.

Det bestemte også at det ble lagt ut en annonse for ikke-salg av alkoholholdige drikker som er synlige utenfor virksomheten.

I følge ordføreren i Cascais må bensinstasjonene og de respektive driftsselskapene informeres av kommunepolitiet, som vil forsterke inspeksjonen.

“Unnlatelse av å gjøre dette kan utløse den midlertidige nedleggelsen av den aktuelle virksomheten og andre juridiske konsekvenser med samarbeid fra de kompetente offentlige myndigheter”, er videre nevnt i ordren.

Ifølge en rapport fra nyhetsbyrået AFP, har den covid-19-pandemien allerede påført mer enn 373.000 dødsfall og smittet mer enn 6,2 millioner mennesker i 196 land og territorier.

Omtrent 2,6 millioner pasienter ble ansett som kurert.

I Portugal døde 1.424 mennesker av 32.700 som er bekreftet å være smittet, og det er 19 552 tilfeller som ble friskmeldt, ifølge generaldirektoratet for helse.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x