Europakommisjonens president Ursula von der Leyen. Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP, CC BY 4.0, Lenke

Brussel om Portugal. De 4 største problemene i landet som eksisterte før viruset

Offentlige lønninger, utgifter til pensjoner og helse. Og den evige skjørheten i finanssektoren, som igjen kan bli ustabil, advarer EU.

EU-kommisjonen peker på de de anser som de fire største problemene i Portugal, «uavhengig» av krisen i pandemisk koronavirus. Dette skriver Dinheiro Vivo.

I studien om det 11. kreditorvurderingsoppdraget til Portugals etterjusteringsprogram, som ble utgitt onsdag denne uken, understrekes de offisielle vurderingene «presset» som allerede føltes når det gjelder lønn (offentlig), pensjon og helseutgifter til offentlig tjeneste , tre områder som belyser de såkalte strukturelle problemene på utgiftssiden og som fortløpende kompliserer reduksjonen i offentlig gjeldsgrad. Dette var på en nedadgående rute, men er fortsatt en av de høyeste i den utviklede verden.

Det fjerde problemet, som ikke er mindre enn de andre, har å gjøre med «risiko for finansiell stabilitet«, som allerede lå etter, spesielt de som var knyttet til de nye lånene som ble gitt til kjøp av huset og lån til forbruk.

«Uansett tiltak knyttet til Covid-19, var det press på budsjettutgiftene, særlig på godtgjørelse til offentlige arbeidere, samt utgifter til pensjoner og helse», lyder det i den nye studien som ble gjort med informasjon frem til 6 mars.

Selv med viruset som bringer ned økonomien og de offentlige regnskapene, insisterer kommisjonen på disse punktene. Det må huskes at en av de største kritikkene av Brussel er rettet mot å gjenopprette lønn og karriere i offentlig tjeneste, ekstraordinære økninger for de fattigste pensjonene og helseforbruket, som etter EFs mening er en sektor som må bli bedre klarte å generere mer besparelser.

For EU-oppdraget, som gjenspeiler utgiftene som har akkumulert seg gjennom årene, er «forholdet mellom offentlig gjeld og BNP (bruttonasjonalprodukt) høyt», selv om det til og med ble redusert før krisen brøt ut.

Full artikkel finnes på Dinheiro Vivo.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x