Å sende internasjonal post som inneholder varer krever elektroniske data fra januar

Lisboa 11. desember 2020 (Lusa)CTT – Correios de Portugal rapporterte i dag at det fra og med 1. januar vil være obligatorisk for alle avsendere, enkeltpersoner eller selskaper å fylle ut elektroniske data relatert til forsendelser utenfor EU som inneholder varer.

I en uttalelse uttalte CTT at “unnlatelse av å fullføre denne informasjonen kan føre til at gjenstanden blir nektet på destinasjonen”.

Ifølge selskapet skyldes denne endringen ny lovgivning i flere land, som krever overføring av tolldata elektronisk og “adopsjon og anvendelse av spesifikke” standarder “av internasjonale organisasjoner, som Universal Postal Union (UPU), International Air Transport Association (IATA) og World Customs Organization (WCO) ”.

I følge den nye lovgivningen “vil det være nødvendig å sende detaljert informasjon om hver forsendelse på forhånd til de inngående enhetene – flyselskaper, toll- og distribusjonsoperatører i bestemmelseslandet – allerede før de forlater hjemlandet”.

Denne informasjonen er kjent internasjonalt som EAD –EleTronic Advance Data.

”Anvendelsen av disse tiltakene er knyttet til sikkerhetsaspekter, siden videresending av informasjonen vil gjøre det mulig å vurdere varenes samsvar med lufttransport og kryssjekke forsendelsesdataene med internasjonale databaser for å forebygge terrorisme, forfalskning og annet”, forklarer CTT.

Selskapet sier også at “aspekter ved effektivisering av fortollingsprosessen står på spill, siden videresending og mottak av tolldata på forhånd tillater behandling av tollerklæringer automatisk, før”.

CTT-kunder kan fylle ut dataene i deres klientforsendelsesapplikasjon “som allerede vil være klargjort for denne informasjonsinnsamlingen, enten det gjøres i CTT-klientområdet eller i Express-applikasjonene”, sier selskapet.

Enkeltpersoner eller selskaper uten kontrakt med CTT kan imidlertid gjøre det på nettstedet under alternativet “Opprett internasjonale forsendelser”.

Når det gjelder ekspressprodukter, er innsamling av data om forvarsel om toll sikret hos CTT Stores.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x