Nazaré. Foto © RoyGabrielsen.com

Turisme i Portugal “blir mer og mer diversifisert”

Turismen har allerede vokst med 5,6% i år, men det viktigste aspektet av nye data er at Portugal er attraktivt for et økende antall markeder.

Borte er de dager da nesten alle ferierende var britiske. Dagens besøkende kommer fra hele verden, sier Expresso, med særlig økning i antall amerikanere og svensker, hvis besøkene har begge økt med 30,4% i en analyse fram til februar d.å.

Faktisk har tallene for britiske ferierende i Portugal, under starten av 2018, faktisk falt med 5,8%, mens brasilianere er opp (28,6%) sammen med italienere (+ 21,3%) og tyskerne (+ 4,4% og representerer nå 14,8 % av det nasjonale markedet).

Nasjonale feriegjester, for eksempel, er også økende i antall.
Portugisiske feriegjester gikk opp med 5,6% i januar og 7,6% i februar.

Sammenlagt, – nasjonale turister genererte 1,6 millioner overnattinger, en vekst på 6,7% sammenlignet med samme periode i fjor, og tilsvarende en samlet vekst på 5,1%.

Kanskje den eneste ulempen i alle de positive målingsresultatene er at den gjennomsnittlige lengden på et opphold nasjonalt, er noe lavere enn i fjor (-0,3%), mens områder som Algarve og Azorene har stort sett økt.

For Azorenes, forblir gjennomsnittlig økning på 6,7%, og Algarve med 2,6%.

Den nasjonale regionen hvor folk bodde lengst, var Madeira med totalt 5,56 netter, etterfulgt av Algarve med 4,52 netter.

Statssekretær for turisme Ana Mendes Godinho sa de nye resultatene viste at salgsfremmende ‘hardt arbeid’ har lønt seg og tiltrukket besøkende utenfor de “tradisjonelle ferieperiodene”.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x