Foz do Arelho
Foz do Arelho. Foto © RoyGabrielsen.com

Ti distrikter på kontinentet under gul advarsel på grunn av uro i havet

Lisboa 14. desember 2020 (Lusa)Ti distrikter på kontinentet er i dag og tirsdag under gul advarsel på grunn av prognosen om sterk maritim uro, og forutsier bølger på 4 til 5 meter, ifølge det portugisiske institutt for hav og atmosfære ( IPMA).

Distriktene Viana do Castelo, Braga, Porto, Aveiro, Coimbra, Leiria, Lisboa, Setúbal, Beja og Faro er under gul advarsel til 09:00 på tirsdag.

IPMA plasserte også den vestlige gruppen av Azorene (Flores og Corvo) under gul advarsel på grunn av prognosen om sterk vind mellom klokka 21 i dag og klokken 09 på tirsdag.

Den gule advarselen blir gitt av IPMA når det er fare for visse aktiviteter avhengig av værsituasjonen.

IPMA-prognosen for i dag på kontinenthimmelen generelt veldig overskyet, med åpent fra begynnelsen av ettermiddagen og perioder med regn, mer intens i Nord- og sentrumsområdene, og endres gradvis til byger, som kan være snø over 1400 / 1600 meter på slutten av dagen.

Det forventes også en lett til moderat vind fra sørkvadranten, som snur mot vestkvadranten fra ettermiddagen og blåser moderat til sterk, med vindkast opp til 70 kilometer i timen i høylandet.

Varselet peker også på midlertidig tåke eller tåke, spesielt til slutten av morgenen og en reduksjon i minimumstemperaturen, spesielt i Nord- og Senterregionene.

Minimumstemperaturene på kontinentet vil variere mellom 05 grader Celsius (i Guarda) og 12 (i Faro og Lisboa) og maksimum mellom 10 (i Guarda) og 19 (i Faro).

For den vestlige gruppen Azorene (Flores og Corvo), forutsier IPMA perioder med veldig skyet med åpen himmel, blir overskyet på slutten av dagen, regn fra natt og frisk til veldig kjølig nordvestvind, som løper vest og blir veldig kul til sterk med vindkast opptil 90 kilometer i timen fra natt.

I den sentrale gruppen (Graciosa, S. Jorge, Faial, Terceira og Pico) forventes det å ha perioder med veldig skyet himmel med åpen, økende uklarhet utover ettermiddagen, lette byger om morgenen og moderat til frisk nordvestvind, gradvis roterende sørvest og blir kjølig til veldig kul med vindkast opp til 75 kilometer i timen.

IPMA spår for den østlige gruppen (S. Miguel og Santa Maria) perioder med veldig overskyet himmel med åpne, lette byger ved daggry og moderat til frisk nordvestvind med vindkast opp til 55 kilometer i timen, og dreier vestover.

I Santa Cruz das Flores vil temperaturene variere mellom 12 og 18 grader, i Horta mellom 12 og 17 og i Angra do Heroísmo og Ponta Delgada mellom 12 og 16.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x