Douro-elven ved grensen til Spania. Foto © RoyGabrielsen.com

Spanske myndigheter lanserer søk etter “veldig aggressiv” krokodille i Douro

Valladolid, Spania, 7. juni 2020 (Lusa)Den spanske sivilvakts naturvernstjeneste (Seprona) startet i dag en søkeoperasjon etter en krokodille som veide rundt 250 kilo, som ble oppdaget på delen av Douro-elven mellom Simancas og Tordesillas.

Ifølge eksperter er det en Nile-krokodille, en art som anses som “veldig aggressiv”, og som har blitt oppdaget av tre forskjellige mennesker mellom fredag ​​og lørdag i Pesquerela-området, nær Valladolid.

Søkene fra myndighetene og biologene startet i dag og teller på 10 personer og støtte fra droner, som allerede har gjort det mulig å oppdage to reir i dette området av munningen av Pisuerga, i Douro, populært blant fiskere, kano-padlere og badegjester. Reirene er allerede analysert av elementer fra Seprona, samt rester av fisk med identifiserte bitt som pekte mot en Nile-krokodille.

To unge menn rundt 13 år var de første som oppdaget dyret og informerte politiet i Simancas fredag, ifølge avisen El País. En agent dro dagen etter til det angitte området og bekreftet ungdommenes rapport, og spurte noen fiskere i området, uten å imidlertid forklare årsaken til forespørselen for å unngå å skape panikk.

Området er siden blitt isolert av spanske myndigheter, som også har satt opp feller i reirene og i vannet for å prøve å fange krypdyret, og vil bli behandlet “med forsiktighet”, med tanke på mulig inngripen fra gruppen av undervannsaktiviteter fra Sivilvakten og brannmenn.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x