SEF -inspektører i delvis streik mellom 14. og 31. august

Lisboa, 12. august 2021 (Lusa)Ansatte i etterforsknings- og inspeksjonskarrieren til Foreigners and Borders Service (SEF) som jobber ved de viktigste grensepostene i landet starter en delvis streik på lørdag som vil vare til slutten av måneden, kunngjorde fagforeningen.

I en uttalelse forklarer Union of Investigation, Surveillance and Border Inspectors (SIIFF) at denne delvise streiken stammer fra regjeringens manglende svar på disse inspektørenes rettigheter etter godkjenningen av den foreslåtte loven som “gir mulighet for spredning av politimakt av SEF av PJ, PSP og GNR “.

Fagforeningskilde sa til Lusa at den delvise streiken vil vare i to timer om dagen.

Fagforbundet mener at denne loven “uunngåelig vil diktere slutten på Foreigners and Borders Service”, minner om at internministeren på et møte i juni definerte slutten av juni som fristen for å presentere et dokument med “vilkårene” der rettighetene ”til disse inspektørene var sikret og beklager at dette ennå ikke har skjedd.

“Frem til i dag har dette dokumentet ikke nådd denne fagforeningen, og heller ikke årsaken til slike unnlatelser er angitt”, understreker han.

Fagforbundet sier at ministeren har utført denne prosessen med “ugjennomsiktighet og letthet” og avviser “den åpenbare mangelen på engasjement fra regjeringens side”, med tanke på at den setter spørsmålstegn ved den utøvende myndighetenes tro gjennom hele omstillingsprosessen og representerer en “klar intensjon om å utrydde denne politikarrieren”.

“I lys av denne holdningen til regjeringen, som fortsetter å nekte å avklare fagfolkene til SEF om fremtiden, må vi bare ty til å bestride den med de juridiske midlene vi har til rådighet”, sier fagforeningen og kunngjør en delvis streik av de ansatte i etterforsknings- og inspeksjonskarrieren mellom 14. og 31. august.

I juli godkjente republikkforsamlingen regjeringens forslag som definerer overføring av politimakt fra SEF til PSP, GNR og Judiciary Police.

Diplomet ble godkjent generelt og vil nå bli diskutert i komiteen, sammen med regninger fra PSD og BE.

Regjeringens foreslåtte lov tar sikte på å “reformere sikkerhetsstyrkene og tjenestene som i henhold til loven utfører aktiviteten innen intern sikkerhet, endring av intern sikkerhet, loven etter kriminaletterforskningsorganisasjonen og de organiske lovene i GNR og PSP ”.

Denne endringen definerer overføring av politimakt fra SEF til National Republican Guard (GNR), Public Security Police (PSP) og Judiciary Police (PJ) og gjør ifølge regjeringen “skillet mellom politi og administrative funksjoner for autorisasjon og dokumentasjon av innvandrere ”forutsatt i regjeringens program.

Forslaget definerer også attribusjonene i administrative spørsmål, nemlig opprettelsen av Foreigners and Asylum Service (SEA), som vil ha “teknisk-administrative ansvar” for å overvåke immigranter, og overføring av kompetanse til Institute of Registries and Notaries (IRN) ), som vil være ansvarlig for fornyelse av oppholdstillatelser.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x