Parlamentet i Lisboa

Portugal utvider skattelettelser for utenlandske innbyggere til tross for bekymringer om boligpriser

Portugals parlament forlenget onsdag skattelettelser for utenlandske innbyggere til slutten av neste år til tross for kritikk om at ordningen har skapt bolig priser til nivåer som er uoverkommelige for mange portugisere. Dette melder Reuters.

I henhold til forlengelsen må søkere vise at de har forberedt flyttingen til Portugal i løpet av 2023, nemlig gjennom en ansettelses- eller boligkontrakt signert innen utgangen av desember.

Ordningen ble lansert i 2009, og lar personer som blir innbyggere ved å tilbringe mer enn 183 dager i året i landet, i løpet av en 10-årsperiode dra fordel av en spesiell skattesats på 20 % på portugisisk hentet inntekt avledet fra “høy verdiøkning”. aktiviteter”, som leger og universitetslærere.

Andre fordeler ved ordningen – kjent som ikke-vaneboende – inkluderer skattefritak på nesten all utenlandsk inntekt hvis skattlagt i opprinnelseslandet og en 10 % flat skattesats på pensjoner fra en utenlandsk kilde.

Den ble introdusert for å tiltrekke investorer og fagfolk da Portugal led under finanskrisen.

Portugisiske statsborgere som har bodd i utlandet i fem år eller mer kan også søke.

Statsminister Antonio Costa lovet i oktober å stenge ordningen innen utgangen av året, og kalte det en “skattemessig urettferdighet som ikke lenger er berettiget”. Det var et av tiltakene som ble inkludert i forslaget til budsjett for 2024.

Men etter Costas avgang tidligere denne måneden, trakk hans regjerende sosialistparti seg tilbake, og antydet at det skulle holdes åpent til slutten av neste år. Vedtaket ble onsdag vedtatt i den endelige avstemningen om budsjettproposisjonen.

Sosialistene sa i en uttalelse at det var viktig å “ivareta de legitime forventningene til folk som allerede har tatt beslutningen om å immigrere eller returnere til Portugal”.

Offisielle data viste at over 74 000 personer hadde nytt godt av ordningen innen utgangen av 2022. I fjor kostet skattefritakene statsbudsjettet mer enn 1,5 milliarder euro, en årlig økning på 18,5 %.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x