Opplev Portugal i bil

Portugal er et langstrakt land, og hvert år reiser nordmenn hit for å oppleve eksotisk landskap og et behagelig klima. Men fordi landet er stort og langt, er det vanskelig å finne den perfekte destinasjonen. Det er nemlig mange forlokkende steder i Portugal, men de fleste av oss reiser med begrenset med tid. Heldigvis er det enklere enn du tror å få med deg alt Portugal har å by på – både klippelandskap, storbyer og gamle landsbyer. Måten å gjøre det på er å leie bil på veien. Da står du fritt til å reise hvor i Portugal du vil, hvor lenge du vil.

Foto: Pixabay

Å kjøre bil i Portugal

Portugal har gode veier, og det meste av landet er tilrettelagt for bilturister. Du finner en rekke leiebilselskaper hvor enn du befinner deg, og noen av selskapene lar deg dessuten frakte bilen til andre land – slik som Spania – og levere den fra deg der. Vurderer du å kombinere både Portugal og Spania bør du dog tenke deg godt om. Portugal er nemlig et land fullt av overraskelser, og destinasjonen fortjener at du tilbringer hele ferien din der. 

Så hva kan du gjøre i Portugal?

Portugal er en typisk sommerdestinasjon, og da er det naturlig å besøke Algarve, sør i landet. Aller mest kjent er nok Lagos, med sine høye klipper, sine små, eksotiske strender og sitt unike landskap. Nærliggende byer som Faro er rimeligere i pris i turistsesongen, men det er også mulig å finne gode overnattingsalternativer i Lagos uten å bruke alle sparepengene.

I sommer spilles dessuten fotball-EM, og Portugals lag er med. Hos bet365, som serverer odds og tipping resultater, har Portugal odds for seier i mesterskapet, og de er kun slått av Frankrike, England, Belgia og Italia. Med andre ord er det ypperlig å legge sommerferien til det sørlige Portugal – i hvert fall om du liker fotball. Da er du nemlig garantert både godt vær og skikkelig fotballfest på en tradisjonell, portugisisk bar eller restaurant.

Foto: Pixabay

Nyt storbylivet i Lisboa

Lisboa er Portugals hovedstad og en av Europas flotteste byer. De gammeldagse gule trikkene og de overdådige bygningene er det som i størst grad kjennetegner byen, kombinert med vennlige lokale, et flott havneområde og underholdning hvor enn du går. I områder som Bairro Alto kan du slå deg løs på en av de mange barene og restaurantene, eventuelt kan du begi deg ut på en skikkelig byvandring å la deg fascinere av den flotte arkitekturen og de mange spennende bydelene og bakgatene byen byr på. 

Sintra – en eventyrby

En liten times kjøretur utenfor Lisboa, finner du en by du sent vil glemme. Byen heter Sintra, og den er preget av en gammeldags, romantisk arkitektur, ulikt alt annet du har sett. Dra gjerne på en dagstur og la deg begeistre av de flotte bygningene og de autentiske portugisiske spisestedene før du setter kursen videre. Alternativt kan du bli værende en natt eller to, men da bør overnatting bestilles i god tid i forveien. Sintra er nemlig på UNESCOS verdensarvliste og er et yndet reisemål for turister fra hele verden.  

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x