Foto © RoyGabrielsen.com

Leieprisen øker 9% i første halvår. Nye kontrakter faller 10%

Gjennomsnittlig leiekontrakt i Portugal i første halvår var fem euro per kvadratmeter, i følge INE – (National Institute of Statistics)

Husleiene fortsetter å stige over hele landet. De første seks månedene i 2019 var nye leieavtaler 9,2% dyrere sammenlignet med samme periode i 2018. Prisen per kvadratmeter gikk fra 4,80 euro til fem euro i første halvår.

Samtidig er det færre og færre familier som leier. Data fra INE avslører at nye kontrakter falt med 10,5%. Rundt 71 tusen kontrakter ble inngått, mot over 77 tusen i samme periode året før.

Det er 37 kommuner hvor leieprisen ligger over snittprisen. De ligger hovedsakelig i Lisboa-området og Algarve. I hovedstaden ligger snittet på 11,71 euro. I praksis vil en bolig på 50 kvadratmeter koste 585 euro i byen Lisboa.

Etter Lisboa er kommunene med de høyeste inntektene i landet Cascais, Oeiras, Porto, Amadora, Armada og Matosinhos. Her ligger prisene på fra 7 til 10,23 euro per kvadratmeter.

Mindre utleie i Lisboa

Av de 71.000 nye kontraktene som ble signert var mer enn 23.000 registrert i Lisboa hovedstadsområde. Til sammen representerer Lisboa og Porto-områdene halvparten av alle nye leieavtaler som ble inngått i første halvår. Derimot i Baixo Alentejo ble det bare registrert 390 nye leieavtaler.

Likevel, i byen Lisboa var det en nedgang på 5,7% i antall nye kontrakter. Totalt ble det inngått 6272 leiekontrakter. De fleste (522) fant sted i Arroios mens Marvila, med 58, registrerte minst antall nye leieavtaler i hovedstaden.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x