Et populært reisemål i Douro-dalen, Hotel Six Senses. Foto © RoyGabrielsen.com

Jernbanelinjen langs Douro-elven vil være stengt i 3 måneder i vinter

Det skal jobbes på Douro-linjen i de neste 7 månedene, og når man går løs på linjen mellom Caíde og Marco – som har en del tuneller – stenges jernbanelinjen helt, og det sørges for alternativ transport. Stengningen skjer i tidspunktet desember til februar. Dette berører 16 kilometer av de totalt 111 kilometerne som jernbanelinjen utgjør.

Området, inkludert jernbanelinjen, er på UNESCO’s verdensarvliste. Selv om banen stenges på vinteren, når det er lavsesong, vil det utgjøre et savn for mange som besøker området. I perioden 2014 til 2017 var årlig passasjerantall henholdsvis 737 tusen, 818 tusen, 838 tusen og 915 tusen.

Allerede rett etter sommerferien kan man risikere at arbeidene på linjen vil berøre trafikkavviklingen, og dermed kan turister bli skuffet over redusert opplevelse.

Det er fjerde gang disse arbeidene utføres. Ved tidligere forsøk har entreprenøren ikke utført tilfredstillende arbeide, – eller at det underveis har blitt behov for ytterligere inngrep.

Når arbeidene er ferdig kan det allikevel ikke påberegnes høyere hastighet på linjen. Topphastigheten vil fortsette å være 80-90km/t på den aktuelle strekningen.

Mer om jernbanelinjen på WikiPedia.

[showmap address=”Rua Portela Do Rio,4640-402 Baião,Portugal” marker=”1″ sizeW=”100%” sizeH=”400px” map=”ROADMAP” zoom=”9″ scroll=”1″ street=”1″ zoomcontrol=”1″ pan=”1″ mapcontrol=”1″ overview=”1″]

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x