Innenriksdepartementet kunngjør “Citizens Card” for utlendinger

Portugals Innenriksdepartementet har i denne uken annonsert at ved utgangen av neste år vil det bli introdusert et nytt ID-kort for utenlandske statsborgere, lik Cartão de Cidadão som portugisiske statsborgere har, som erstatter det nåværende oppholdskortet.

Den britiske ambassaden har kunngjort: “Vi har noen gode nyheter for alle dere som har fortalt oss at det ville være nyttig å ha et ID-kort, som ligner det som er utstedt til portugisiske statsborgere, som inkluderer ditt skattenummer, personnummer og trygdenummer.

“Den portugisiske regjeringen har kunngjort at i slutten av 2019 vil de utvide spørsmålet om” Utenlandske borgers kort “til alle utenlandske statsborgere som er bosatt i Portugal”.

ID-kortet vil erstatte det nåværende oppholdskortet og inkludere personlig skatt, trygdeordninger og portugisisk trygdenummer. Det er en del av en rekke innovative tiltak som faller under den portugisiske regjeringens Simplex-ordning for å effektivisere og forenkle byråkrati.

Ifølge Institutt for innenriksdepartementet kommer det nye kortet i omløp i løpet av siste kvartal i 2019.

Kortets formål, sier departementet, er å samle på all informasjon som er på portugisiske statsborgers kort, og utvide spørsmålet til alle utlendinger som ber om det – inkludert dem fra Schengenområdet”.

Cartão de Cidadão er et statsborgerskapsdokument som gjør det mulig for borgeren å identifisere seg på en trygg måte. I tillegg til et fysisk identifikasjonsdokument er borgerkortet et elektronisk dokument som gjør det mulig å utføre flere operasjoner uten behov for ansikt til ansikt-interaksjon.

Dokumentet, i et smartkortformat, inkorporerer i et enkelt dokument identitetskort, sosial sikkerhet, helsevern og skattebetalers identitetskort.

×
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x