EDP. Foto © RoyGabrielsen.com

EDP ​​utsetter betalingen av fakturaer for 60 millioner euro

Det var mer enn 78 tusen familier, fire tusen små bedrifter og 1400 selskaper som ba om å betale, trinnvis og uten renter, for strøm og gass.

Med covid-19 mottok EDP i gjennomsnitt 500 bestillinger per dag for å gjøre betalingen av fakturaer mer fleksibel mellom mars og 31. august. Alle ble akseptert. Siden mars har mer enn 78 tusen familier, 1400 selskaper og 4000 småbedrifter bedt om betaling i avdrag, rentefri, for strøm eller gass. Det dreier seg om fakturaer i et samlet beløp på rundt 60 millioner euro.

Ifølge data fra elselskapet, som har mer enn fire millioner kunder, ble forespørsler om fleksibel betaling fra husholdninger nesten doblet sammenlignet med året før, med en økning på 180%. For selskaper har disse forespørslene blitt firedoblet sammenlignet med samme periode i fjor.

“EDP Comercial søkte, med tilrettelegging av betalingsavtaler, å være ved siden av kundene i dette øyeblikket med en eksepsjonell utfordring for samfunnet”, sier den offisielle kilden til selskapet, leder for det liberaliserte energimarkedet. Selskapet husker at det “på eget initiativ suspenderte alle prosesser med avbrudd i energiforsyningen 13. mars”, en situasjon som det vil opprettholde til 30. september, ifølge loven.

Rentefrie betalingsavtaler “var allerede et alternativ gitt av selskapet” før pandemien, men EDP Comercial understreker at “med covid-19” “oppmuntret familier og selskaper” til å gjøre dette, og styrker denne meldingen “I all kommunikasjon med kunder, nemlig fakturaer som sendes månedlig”.

Det erindres at det var i april at parlamentet vedtok et forbud mot kutt av viktige tjenester, som vann, elektrisitet, gass og elektronisk kommunikasjon, i unntakstilstanden. Tiltaket vil bli utvidet til september ved lov 18/20, som forlenget denne perioden til 30. september for situasjoner med arbeidsledighet, fall i husstandsinntekt lik eller større enn 20% og for tilfeller av covid-19-infeksjon. .

Deco, forbrukerbeskyttelsesforeningen, har allerede husket at regimet som forhindrer suspensjon av viktige tjenester, slutter ved slutten av måneden og ber om at tilgangen til sosialtariffen for elektrisitet og naturgass endres slik at kvalifiserte husholdninger kan dra nytte av denne rabatten mer umiddelbart. “Det er familier som nå har opplevd eller har opplevd en stor inntektsendring de siste månedene, og som er inkludert i kriteriene for å få tildelt sosialtariffen”, men gitt de gjeldende reglene, “vil denne analysen bare bli gjort det året kommer med IRS-erklæringen ”, noe som gjør det nødvendig å gjøre denne“ forsinkelsen ” “ mer smidig ” , forsvarte advokaten Carolina Gouveia i uttalelser til Lusa.

Det var DinheiroVivo.pt som kom først med denne nyheten, basert på nyhetsbyrået Lusa.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x