Algarve. Foto © RoyGabrielsen.com

Algarve-hoteller advarer at “AL”-endringer vil flytte utleie “off-market”

Parlamentet diskuterer endringer i regler for utleie, og skattlegging av“Alojamento Local” (private holiday rentals). Det er ennå ikke stemt over forslagene. Diskusjonen uteblir derimot ikke. Både politisk og i sosiale medier. Mange har meninger, – og mens noen roper hurra, så er det andre som advarer.

Algarve-hotellene advarer nå om at så stor innstramming vil flytte privat utleie “off-market”. Det antas at det er omlag 800.000 senger som er under AL-kategorien. Av disse er det 118.000 som faktisk er registrert under AL. Grunnen til dette kan være de stadige endringene i lovgivningen for privat utleie. Derfor vil enda flere regler, og enda strammere skatt, bidra til å øke den litt mørke økonomien. Utleie utenfor AL kan også føre til at utleier ikke har de riktige forsikringene, og at det dermed går ut over sikkerheten.

Algarve står for 36% av det registrerte AL-tilbudet. Lovendringene ble diskutert i parlamentet 5. januar, men er ennå ikke kommet til et stadie hvor det har kunnet stemmes over.

Leie eller utleie? https://mittportugal.eu/forums/forum/leie-hus-eller-leilighet/

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x