Ti fastlandsdistrikter under gult varsel frem til onsdag på grunn av vind

IPMA opprettholder for i dag og onsdag den gule vindvarslingen for 10 distrikter på fastlands-Portugal, etter et varsel om endringer i været de neste dagene. Dette melder nasjonalt nyhetsbyrå Lusa.

Distriktene Viana do Castelo, Braga, Porto, Aveiro, Coimbra, Leiria, Lisboa, Setúbal, Beja og Faro er under gult varsel frem til klokken 00:00 onsdag på grunn av varselet om sterk vind fra nordkvadranten, midlertidig med vindkast på størrelsesorden 70 kilometer i timen (km/t) på kysten.

Det portugisiske instituttet for havet og atmosfæren (IPMA) plasserte også Madeira-øygruppen under gult varsel frem til klokken 18:00 i dag på grunn av den sterke nordøstlige vinden, med vindkast opp til 75 km/t i øst- og vestenden.

Også under gul advarsel er distriktene Aveiro, Coimbra, Leiria, Lisboa, Setúbal, Beja og Faro på grunn av havuroen, med nordvestbølger 4 til 5 meter høye.

Denne dønningsadvarselen vil gjelde mellom klokken 12.00 i dag og klokken 15.00 onsdag.

IPMA utsteder en gul advarsel når værsituasjonen utgjør en risiko for visse aktiviteter.

Fastlands-Portugal har registrert et værskifte siden mandag med økning i overskyet, gradvis fall i temperatur, og sterk vind på vestkysten og i høylandet frem til onsdag.

I følge IPMA-varselet kan det komme svak og spredt nedbør, spesielt i nord- og sentrumsregionene, muligens i form av snø i de høyeste punktene i Serra da Estrela, som blir hyppigere og mer intens i det meste av territoriet fra torsdag ettermiddag og fredag.

IPMA-varselet peker også på et kraftig fall i temperaturene frem til fredag, spesielt maksimum, i størrelsesorden 10 til 15 grader celsius enkelte steder i påskehelgen.

“Dermed vil temperaturene gå fra over gjennomsnittet til verdier betydelig under gjennomsnittet,” sa instituttet i en uttalelse.

Maksimumstemperaturer bør ikke overstige 12 til 15 grader i det meste av territoriet, være litt høyere på sørkysten av Algarve, og under 12 grader i det nordlige og sentrale indre.

Med hensyn til minimumstemperaturer ventes det verdier mellom 0 og 4 grader i Nord- og Sentrums indre, hvor det kan danne seg is og frost.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x