Foto © RoyGabrielsen.com

Portugal godtar utgåtte norske pass

Norske turister med utgått pass slipper inn i Portugal i sommer, opplyser landets ambassadør til Norge, i følge ABC Nyheter.

Drømmer du om en tur til Lisboa eller Algarvekysten i sommer, men mangler gyldig pass? Fortvil ikke, Portugal slipper deg inn selv med utgått pass.

Det sier Portugals ambassadør til Norge, Pedro Pessoa e Costa, til NTB. Endringen er gjeldende allerede.

– Grensemyndighetene har allerede akseptert utgåtte pass og ID-kort for å la nordmenn komme inn i landet. Førerkort blir ikke akseptert, sier ambassadøren.

Både Norge og Portugal er med i Schengen-samarbeidet, som består av 26 europeiske land. Mellom disse landene er det vanligvis ikke passkontroll. Men man må kunne framvise gyldig legitimasjon.

Kan bli et problem på hotellet

Ambassadøren understreker at det kun er landets grensemyndigheter som har fattet dette vedtaket. Det kan være at hoteller vil reagere på folk som prøver å sjekke inn med utgått pass.

– Men fra myndighetene og fra grensemyndighetenes side blir utgåtte pass og ID-kort akseptert, sier Pessoa e Costa.

Det kan løse en passfloke for ferietørste nordmenn. Lange passkøer og problemer med leveransene har skapt problemer for flere denne sommeren.

Norge er i ferd med å inngå avtaler med flere land for å la folk slippe inn.

Synes passituasjonen er trist

– Portugal tok imot 26 millioner turister i 2019. Vi ønsker alltid velkommen. Jeg er ganske sikker på at alt vil gå bra etter ankomst til Portugal, jeg tror de fleste hotellene ikke bryr seg om det er gyldig eller ikke, sier ambassadøren.

Han sier at nordmenn alltid er velkomne i Portugal.

– Det er trist med passituasjonen dere er i, sier ambassadøren.

Unntaket på grensa gjelder i første omgang for denne sommeren.

Leservurdering0 Vurderinger
0
×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x