Foto © Per Roar Pedersen

Fly med hund


Tekst og foto © Per Roar Pedersen


Det å ha hund som flyfrakt kan være spennende, våre hunder har hvert på flytur med Norwegian til Portugal flere ganger og det virker ikke som om hundene har tatt skrekken av dette.

Her på flyplassen i Faro.

Men, forberedelsene til den første flyturen startet i god tid på forhånd, flykassene ble innkjøpt  flere måneder før første turen og tatt i bruk både i bilen og hjemme. Her skal de føle seg hjemme og trygge på hele turen så at de kjenner flykassene godt er viktig. Selve flyturen er vel ikke den største utfordringen for en frisk hund, men frakten til og fra flyet på traller og med håndtering av kassene av fremmede mennesker kan virke skremmende. Det kan derfor være lurt å trene på dette, flytt litt på flykassene hjemme med hundene i, la også venner på besøk gjøre det samme, eventuelt bær kassa ut i bilen med hunden i også. Tid er viktig, tid til å gjøre dette såpass ofte at dette ikke fremstår som nytt og utrygt men heller noe som ender i at de får en godbit inne i kassa når øvelsen er ferdig, i det hele tatt, trening gjør mester. Vi så etter første flytur at hundene overhodet ikke hadde vegring for å gå inn i flykassene igjen da vi skulle kjøre bil fra flyplassen.

Bagasjetrallen på flyplasser er ikke særlig godt egnet til å frakte flykasser med om de er over en viss størrelse, noe vi erfarte ganske fort, så til neste flytur ble stroppene man ser på bildet blitt innkjøpt slik at neste gang var kassene solid festet til trallene.

(klikk på bildet for å se hvor du kan finne disse)

På Gardermoen leveres hundene på samme sted som annen spesialbagasje, på flyplassen i Faro leveres de i eget mottak hvor hunden må taes ut av buret og dette sendes gjennom røntgen for sikkerhets sjekk. Deretter setter du hunden tilbake i kassa og avleverer denne.

Dette sier norwegian om å reise med dyr. Eller med SAS

Og sist, men ikke minst, litt om regler fra Mattilsynet om du kommer fra utlandet.

Per Roar Pedersen

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse
Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •