Praia do Carvoeiro. Foto © Pawel Kazmierczak / Shutterstock / NTB scanpix

Covid-19: Overførbarhetsindeks øker siden februar, høyest i Algarve

Lisboa 3. april 2021 (Lusa)Overførbarhetsindeksen covid-19 (Rt) har økt siden midten av februar, og er høyest i Algarve-regionen, hvor den er klokka 1.19, avslører den første overvåkingsrapporten om de ‘røde linjene’ utgitt i dag.

Generaldirektoratet for helse (DGS) og National Institute of Health Doutor Ricardo Jorge (INSA) gjør i dag tilgjengelig den første overvåkingsrapporten om de ‘røde linjene’ for covid-19, som vil bli publisert ukentlig på fredager.

“På kontinentet var regionen der den høyeste Rt-verdien ble observert, Algarve (1.19), mens den laveste verdien ble observert i Center-regionen (0.88). Både på nasjonalt nivå og på nivået med helseregionene på kontinentet, har det vært en gradvis økning i verdien av Rt siden midten av februar, og er mer bemerkelsesverdig i Algarve-regionen ”, heter det i dokumentet.

DGS og INSA indikerer at Rt på nasjonalt nivå ligger på 0,97, og at antallet nye tilfeller av SARS-CoV-2-infeksjon per 100 000 innbyggere har gått ned i landet, bortsett fra i Algarve.

Rapporten slår også fast at den kumulative forekomsten over 14 dager i perioden 18. til 31. mars var 65,9 tilfeller per 100 000 innbyggere, med en stabil trend.

I denne perioden tilsvarte aldersgruppen som hadde høyest forekomst gruppen mellom 20 og 29 år (93 tilfeller per 100.000 innbyggere), heter det i dokumentet.

I sin tur hadde gruppen over 80 år en kumulativ forekomst på 14 dager av 51 tilfeller av SARS-CoV-2-infeksjon per 100 000 innbyggere, noe som gjenspeiler en lavere risiko enn den generelle befolkningen, indikerer han.

DGS og INSA anslår at 70,6% av SARS-CoV-2-infeksjonstilfellene på kontinentet er assosiert med den britiske varianten, i regionen Lisboa og Vale do Tejo (76%) og Algarve (95%) der de dukket opp i større antall.

Fram til 28. mars 2021 ble 50 tilfeller av varianten assosiert med Sør-Afrika diagnostisert, og de fleste ble identifisert i regionene Lisboa og Vale do Tejo (54%) og Nord (36%), med “muligheten for overføring av samfunnet, selv om det er veldig lavt uttrykk ”, siden det etter den epidemiologiske undersøkelsen ikke var mulig å fastslå konteksten for overføring av noen tilfeller.

I forhold til varianten assosiert med Brasil ble det til 22. mars diagnostisert 22 tilfeller, hvorav halvparten var hos innbyggere i regionen Lisboa og Vale do Tejo, i hvilket tilfelle det ikke er noen “bevis (bevis) på vedvarende overføring av samfunnet i Portugal “.

I følge dokumentet tilsvarte det største antallet tilfeller av covid-19 innlagt på ICU aldersgruppen fra 70 til 79 år.

Andelen positive tester for SARS-CoV-2, mellom 25. og 31. mars, var 2%, “en verdi som er under terskelen på 4%, og totalt antall utførte tester de siste sju dagene var 152695.

DGS og INSA indikerer også at “andelen bekreftede tilfeller som er varslet sent, opprettholder en nedadgående trend”.

I løpet av de siste sju dagene ble alle tilfeller isolert på mindre enn 24 timer etter varsling, og 91,5% av kontaktene ble sporet og isolert.

“Den globale analysen av de forskjellige indikatorene antyder en kontrollert epidemiologisk situasjon, det vil si samfunnsoverføring av moderat intensitet og redusert press på helsetjenester de neste ukene. Imidlertid må oppmerksomhet rettes mot økningen i overførbarhet i en av regionene på kontinentet, “understreker DGS og INSA, og konkluderer med at” den nåværende påskeperioden og begynnelsen av deflasjonen er faktorer som kan forstyrre i denne situasjonen, med reflekser. som vil få uker til å være synlige ”.

De to enhetene oppgir at overvåking av indikatorene som er avslørt i rapporten “er avgjørende for å overvåke utviklingen” av epidemien i Portugal og for å gi “helsemyndigheter og publikum informasjon for å iverksette tiltak som bidrar til dens kontroll”.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x