Parlamentet i Lisboa

Portugal vil motta 57,9 EU-milliarder innen 2029

Lisboa 24. juli 2020 (Lusa)Statsministeren estimerte i dag at det totale beløpet av europeiske overføringer til Portugal vil nå 57,9 milliarder euro innen 2029, og understreker at det nå vil være et “stort ansvar” å motta dette økonomiske bidraget.

António Costa holdt tale under åpningen av debatten om nasjonens tilstand, i republikkens forsamling, i den delen av talen der han refererte til resultatene fra det siste europeiske råd, som startet forrige fredag ​​og avsluttet i de tidlige timene av tirsdag.

“Avtalen som ble oppnådd denne uken på Det europeiske råd, garanterer oss et enestående økonomisk bidrag. Uten å telle kredittlinjer, og heller ikke med tilgang til sentraliserte styringsprogrammer, som innen vitenskap eller internasjonale korridorer, er det viktig å merke seg mens gjennomføringen av “Portugal 2020”, utvinningsprogrammet og “Portugal 2030″, vil landet – i sin nasjonale konvolutt – ha et samlet beløp på overføringer på 57,9 milliarder euro som skal gjennomføres i forskjellige perioder, mot slutten av 2029”, erklærte han.

Fra et politisk synspunkt benyttet António Costa anledningen til å overlate en splint både til styrkene til høyre og til venstre for PS, og sa at resultatet fra det siste europeiske råd bekreftet den “rette strategien” for regjeringen, “og både de som sa at fra Europa ville det aldri være tilstrekkelig svar på krisen, da de som sa at det å høre til Europa skulle akseptere ukritisk nøysomhetsløsninger”.

Men på dette punktet forsøkte statsministeren også å legge vekt på ideen om “enormt ansvar for offentlige administrasjoner, for økonomiske agenter, for samfunnet som helhet” med hensyn til gjennomføring av midler fra EU.

“Et enormt ansvar for brønnplanlegging, programmering, design, utførelse, overvåking. Et enormt ansvar for våre europeiske partnere, for portugiserne. Og fremfor alt et stort ansvar for de nye generasjonene som vi har plikt til å returnere til tillit til fremtiden til Portugal”, la han til.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x