Foto :: oBike

oBike med 350 dele-sykler i Lisboa – stoppes

Det private initiativet oBike har på veldig kort tid startet opp i 60 byer i 24 land. Lisboa fikk tilbudet for ca. 4 uker siden, og det ble straks veldig populært. Så populært, at alle syklene ble litt for mye for myndighetene i Lisboa. Kommunen mente at de parkerte syklene ble til hinder for alminnelig ferdsel, og forbød selskapet å ha syklene ute på fortauene og i parkene. Syklene krevde ikke noen fast stasjon, så de kunne etterlates hvor som helst. Dette mente kommunen ville kreve en avtale, og ville ha sykkel-delingen stoppet. Syklene var tenkt brukt i området mellom Belém og Santa Apolónia. Sykkeldelingen skulle være gratis, men krevde et depositum. Selskapet bak sykkeldelingen startet i Singapore januar 2017.

oBike fikk en frist, frem til mandag denne uken, og hvis det finnes flere i gatene nå, så har politiet myndighet til å få de fjernet. Sykkeldelingen vil nok ikke bli synlig i gatebildet på en stund, fordi myndighetene ser deling av sykler og biler under ett, og sammenligner det med annen delingsøkonomi, som myndighetene nå vil regulere.

Reglene for delingsøkonomi er ikke på plass, og i mellomtiden må alle selskap som vil tilby det vente, – og deretter lage individuelle avtaler med myndighetene.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x