Porto Santo :: Varm sandterapi


Norsk tekst ved Roy Gabrielsen. Foto © Torill Firing


Porto Santo varm sandterapi – PSAMOTERAPI

Porto Santo (Madeira) er kjent for flere ting, men det mest unike er muligens sandterapi.

Dette sier reklamen :: Varm sandterapi, har resultater som er vitenskapelig bevist gjennom studier utført av Universitetet i Oslo og Aveiro, tillater en forbedring av ulike fysiske forhold. Sanden brukes til å behandle ulike sykdommer som sådan som revmatoid artritt, gikt, osteoporose og fibromyalgi. Det er stadig brukt til dermatologiske behandlinger og generell trivsel. Sanden fra Porto Santo er en biogen karbonert sand med fysisk, termisk og kjemiske egenskaper som er relevante for terapeutisk bruk. Den har en flat form, veldig tynn og lett vedheftet til huden og klarer å opprettholde høye temperaturer i lang tid. Den er rik på mineraler som strontium (naturlig antiinflammatorisk), kalsium, magnesium, fosfor, svovel, blant annet, og det er gjennom PH’en fra svetten at sanden løses opp og frigjør mineraler som vil bli absorbert av huden.

Du ønskes velkommen av et kyndig personale. Foto © Torill Firing

Behandlingen starter ved å fylle ut et helseskjema, kontrollere pasient-blodtrykk og drikkevann for å forhindre dehydrering. Så blir pasientene tatt med til et behandlingsområde hvor de er dekket med sand til en temperatur på 40/42 grader, i 30 minutter to ganger om dagen, det vil si to økter per dag.

Ved slutten av behandlingen skal de hvile minst en time mellom øktene – og drikke vann for å balansere hydrering og kroppstemperatur. Det er nødvendig å være forsiktig med inntak av mat, så du bør ta en lett frokost samt lunsj for å forbedre de gunstige effektene av varm-sandterapi. For å referere til det, kan pasienten først ta en dusj etter sesjonene, etter to timer, fordi sanden må være i huden minimum to timer, så det blir en best mulig absorpsjon av mineralene.

Utførte studier indikerer at de gunstige effektene begynner å vises etter den femte dagen (10 økter). All sand som brukes i denne terapi opprettholdes under strenge hygieniske og desinfeksjonsforhold og permanent overvåket for å opprettholde tilstrekkelig temperatur og fuktighet.

Trivelige omgivelser på Porto Santo hotel & spa

Pasienter med hjerteproblemer, ukontrollert hypertensjon / hypotensjon, perifer sirkulasjonsfare / åreknuter og nyresvikt kan ikke gjøre behandlingen. Ikke glem at hvert tilfelle er et særtilfelle og vurderes individuelt.

Varm-sandterapi-pasienter trenger bare å ta med en badebukse (menn) og en bikini (kvinner) for å maksimere hudområdet utsatt for sand.

×