Mitt Portugal støtter Club Naval Cascais sitt “Seiling uten grenser”-prosjekt

Vår alles kjære Ole Kr. Reesom var en av to initiativtagere til denne bloggen – startet kronerullingen ved å gi de første 1.000 euro til formålet.
I dag – fredag 23. oktober – ble Ole bisatt, etter at han måtte gi tapt for kreften, etter 10 måneders kamp for to uker siden.

Ole var for meg – og alle andre – den kloke mannen med gode råd og alltid et godt smil. Det er et stort tap, og Ole fikk ikke sett at båten nå er sjøsatt og i full drift fra Cascais havn.

Club Naval Cascais sitt Seiling uten grenser-prosjekt (Vela Sem Limites) er opptatt av å tilby gratis seilingsøkter tilpasset funksjonshemmede borgere. For å komme videre med deres ambisjoner, trenger de 60 000 euro for å kjøpe en katamaran, den nye Inclusion 6.5. Denne båten er 6,8 meter lang og er designet for å gjøre seiling tilgjengelig for alle. Donasjoner er avgjørende for å realisere denne drømmen!
Slik at med tilpasset seiling finnes det ingen grenser.

Båten er nå sjøsatt og rullestolene kan trille ombord.

Du finner mer om selve prosjektet og donasjoner her: https://donate.cncascais.com

Lørdag 16. november var det stor middag (80 delt.) i klubben, i Cascais, hvor gjestene ble presentert for aktiviteten, og videre planer. Gjestene ble også invitert til å donere – spesielt til den nye båten.

Presentasjon av båten det søkes støttespillere til.

Det jobbes med å invitere Expat-miljøet til å bli støttespillere til dette prosjektet, og Mitt Portugal ved Veslemøy og Ole Kristofer Ree har startet kronerullingen (Det heter sikkert Euro-rulling her nede) – og er første bidragsyter.

…og det er ikke fordi vi tror de lider nød som så alt for mange andre gjør andre steder i verden, men fordi vi har sett hvordan det å komme ut av institusjonen de «oppbevares» i, tenner glede og livsgnist. Og det er uansett vær for her opplever de noe. De er i alle aldre og handikappene varierer fra medfødt, trafikkulykker, skader fra kolonikrigene etc.

Vela Sem Limites er en operasjon basert på frivillige hjelpere (blant dem 1 nordmann og 1 svenske) og kostnadene med instruktører og vedlikehold av nåværende båter dekkes av Cascais kommune og sponsorer.

Så det vi støtter er en båt som gir ett vesentlig bidrag til kapasitet med reduserte driftskostnader. Den kan ta 10 personer inkludert 4 rullestoler og trenger kun 2 instruktører mens jollene trenger 1 instruktør per person.

“Vela Sem Limites” trenger også frivillige til å være “hjelpere” for at de funksjonshemmede skal kunne komme ut på seiltur. For de som vil se dette med egne øyne så er det 3 dager i uken med start mandag kl 10.00.

Selve båten finner du her: https://inclusivesailing.com/Inclusion-6-5-1

Presentasjonen som Charles Lindley hadde av Vela Sem Limites med adresse til donasjon løsning:

×
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x