Foto © RoyGabrielsen.com

Fremtiden til Novo Banco skal nå være sikret

Etter kollapsen av Banco Espirito Santo (BES), tok staten over og sikret kundenes penger på kort sikt (August 2014). Resultatet ble en ny bank over natten, – Novo Banco.

31. mars 2016 ble det inngått en intensjonsavtale om at fondet Lone Star skulle overta 75% av Novo Banco, – mens staten fortsatt skulle beholde de resterende 25%. Nå går disse forhandlingene mot slutten, – kan det virke som.

Mer om dette på theportugalnews.com

Oppdatering 13. oktober
Brüssel har advart, men peker ikke på hva som er galt. Kaller det for “alvorlige ugunstige forhold”. Staten med sine 25% vil ikke få stemmerett, og kan risikere å fortsette å måtte skyte penger inn i banken for å sikre innskyternes penger, selv om Lone Star blir ny hovedeier. Lone Star kan ved å betale 750 millioner euro overta 75% eierandel i banken – i følge portugalresident.com. Samtidig vil staten med sine 25% miste kontroll over banken, men allikevel måtte skyte inn penger ved behov, for å sikre at banken ikke kollapser.
Det blir satt regler for maksimal avlønning av medarbeidere i banken, og noen vil muligens miste arbeidet. Enkelte bankfilialer står også i fare for å måtte lukkes.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x