Algarve. Foto © RoyGabrielsen.com

En fjerdedel av babyene født i Algarve er født av en utenlandsk mor

7. august 2021 (Lusa)En fjerdedel av babyene født i Algarve er barn av utenlandske mødre, for det meste fra Brasil, men også fra land som India, Nepal og Pakistan, en kilde fra University Hospital Center of the University fortalte Lusa i dag. Algarve (CHUA).

“Vi har en historie i Algarve, som har eksistert lenge, der rundt 25% av fødslene i prosent er av utenlandske kvinner, noe som er veldig representativt”, sa Fernando Guerreiro, ansvarlig for gynekologisk avdeling , Obstetri og CHUA Reproduksjon.

I følge PORDATA -data analysert av Lusa -byrået, mens fødsler i Portugal har redusert med 25,1% de siste to tiårene, med alle andre regioner som følger denne trenden, økte Algarve med 3,8%, og var den eneste som økte antall babyer, fra 4.164 i 2001 til 4.323 i 2020 (3,8%).

På de tre fødselssykehusene i regionen – på de offentlige sykehusene i Faro og Portimão og på et privatsykehus i Faro – fødes det om lag 4500 babyer hvert år, hvorav en fjerdedel er fra en utenlandsk mor og, i denne gruppen, rundt 30 % er barn av brasilianske mødre.

“Den brasilianske nasjonaliteten er fortsatt den første, men mens vi for noen år siden hadde Romania, Ukraina og Moldova, med rundt 8 til 9%, ser vi nå en liten nedgang i disse nasjonalitetene og en økning, spesielt i India, Nepal og Pakistan ”, forklarte João Guerreiro.

Ifølge direktøren for Gynecology and Obstetrics service på sykehuset i Portimão, forklares økningen i fødsler blant disse asiatiske samfunnene av det faktum at de er “en ung befolkning, allerede med en betydelig vekt i regionen” og funnet “forhold der ”for å formere seg” og stifte familie.

“Flertallet av denne befolkningen jobber hovedsakelig i jordbruk, i de såkalte drivhusene”, spesielt i den vestlige Algarve, selv om mange babyer blir født i Portimão til utenlandske mødre som bor i Odemira kommune, i Beja, hvor de er konsentrert. de fleste av de store gårdene sør i landet.

Ifølge tjenestemannen mottar Portimão mange gravide fra Odemira -området, “som teoretisk sett burde føde i Beja”, men som ty til Portimão -enheten “fordi kommunikasjonsmidlene og tilgangen er raskere”, et søk som også gjenspeiles i konsultasjonene om frivillig graviditetsavbrudd, så vel som i andre spesialiteter.

I Portimão -enheten (forover) er 10% av fødslene til mødre som er bosatt i Aljezur, Vila do Bispo og Odemira, og i Faro -enheten (leeward) representerer Vila Real de Santo António og Castro Marim også 10% av fødslene. tallfestet Fernando Guerreiro.

I følge den geografiske fordelingen av fødsler registrert i regionen de siste to tiårene, er Aljezur kommunen med den høyeste økningen, fra 31 fødsler i 2001 til 57 i 2020 (83,8%), etterfulgt av Vila do Bispo (mer 58,0%) , Silves (mer 36,0%) og Albufeira (mer 16,5%).

I tale til Lusa mente ordføreren i Aljezur, José Gonçalves, at økningen i fødsler i kommunen, som også er ledsaget av en økning i innbyggere, ifølge foreløpige data fra folketellingen i 2021, er et tegn på “et paradigmeskifte” , som får befolkninger og unge par til å søke livskvalitet i områder med lav tetthet.

“Vi er glade for å merke denne økningen i fødsler, noe som er et tegn på at paradigmet endrer seg, fremfor alt fordi det i dag er søkt etter livskvalitet og denne kvaliteten ofte oppnås i de mest bortgjemte, lave tettheter og pandemien har økt dette utgave.

Ifølge ordføreren er det “unge par som bosetter seg i Aljezur, mange utlendinger, men også noen portugisere”, som valgte det territoriet nordvest for Algarve for å “opprette sin egen virksomhet og slå seg ned”.

José Gonçalves tilskrev bosettingen av unge par i Faro -distriktet til aktiviteter som landbruk eller “surfing”, både med et betydelig uttrykk i området, men også til insentivpolitikk for å tiltrekke unge mennesker til Aljezur.

“Denne typen insentiver, som har hatt mer uttrykk de siste årene, fengsler unge par”, vurderte ordføreren og ga som eksempler anskaffelse av tomter til kontrollerte kostnader for egenbygging eller gratis tilgjengelighet av lærebøker på alle utdanningsnivåer.

Blant menneskene som bosetter seg i fylket er de som “flyktet fra storbyen på jakt etter bedre livskvalitet”, unge mennesker som “gikk for å studere og jobbe og kommer tilbake”, men også “kadre med selskaper knyttet til landbruk “eller” arbeidsnomader “, som med pandemien og telearbeid søker steder langt borte fra storbyene for å slå seg ned.

Men advarte ordføreren, det er også “utfordringer” som oppstår med denne befolkningsøkningen, for eksempel prisene på utleiehus eller mangel på arbeidere i områder som restauranter, hoteller eller sivil bygging.

“Vi må se etter løsninger for hus med rimelige husleier for å kunne sikre en hel gruppe mennesker fra forskjellige områder, fordi det er store vanskeligheter med å finne folk til å jobbe”, konkluderte han.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x