Covid-19: Vaksinasjon starter på tirsdag for helsepersonell fra Oeste (Silver Coast) og Lezíria

Caldas da Rainha, Leiria, 28. desember 2020 (Lusa)Vaksinasjonskampanjer mot covid-19 starter tirsdag for helsepersonell fra Oeste (Silver Coast) og Lezíria do Tejo, sa sykehusadministrasjonen og gruppen helsepersonell i dag.

“Den første forsendelsen med vaksiner ble mottatt i dag, og vaksinasjonen starter i morgen (tirsdag) på sykehusene i Caldas da Rainha og Torres Vedras,” sa styrelederen til Centro Hospitalar do Oeste til Lusa ( CHO), Elsa Baião.

I en uttalelse kunngjorde CHO at det er COMIRNATY®-vaksinen, som vil være “ment for vaksinering av helsepersonell som er direkte involvert i å gi pasienter omsorg”.

Uten å avsløre mengden mottatte vaksiner, anslår CHO at administrasjonen kan forlenges “til den 31.” på begge sykehusene, og at “noen fagpersoner fra Peniche-sykehuset kan bli vaksinert på Caldas da Rainha-enheten”.

Dette vil bare være den første fasen av vaksinasjonsplanen, etterfulgt av andre faser for å fullføre vaksinasjonen til alle fagpersoner ved institusjonen, som inkluderer sykehusene i Caldas da Rainha, Torres Vedras og Peniche, med et innflytelsesområde bestående av befolkningene. fra kommunene Caldas da Rainha, Óbidos, Peniche, Bombarral, Torres Vedras, Cadaval og Lourinhã og en del av kommunene Alcobaça og Mafra.

I en uttalelse informerte Grouping of Health Centers (ACES) i Lezíria at den første fasen av vaksinasjonskampanjen vil starte på tirsdag.

Kampanjen starter ved S. Domingos Health Unit, i Santarém, som dekker “helsepersonell hvis rolle ble ansett som en prioritet av General Health Directorate (DGS)”, kan leses i uttalelsen.

 ACES Lezíria dekker ni kommuner (Almeirim, Alpiarça, Cartaxo, Chamusca, Coruche, Golegã, Rio Maior, Salvaterra de Magos og Santarém), til sammen 73 menigheter og gir primærhelsetjenester til en befolkning på rundt 200.000 brukere.

Covid-19-pandemien forårsaket minst 1765 049 dødsfall som følge av mer enn 80,6 millioner tilfeller av infeksjon over hele verden, ifølge en rapport laget av det franske byrået AFP.

I Portugal døde 6677 mennesker fra 396666 bekreftede tilfeller av infeksjon, ifølge den siste bulletinen fra Generaldirektoratet for helse.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x