Alle fotos © RoyGabrielsen.com

Brew! Coimbra – ølfestival

Brew! Coimbra arrangeres for første gang, og de har lykkes med alt. Fredag 13. ble en lykkedag for arrangøren. 155 øl og cider – varianter kunne prøvesmakes. I tillegg kom boder med mat og desserter.

Og ikke nok med det, så var det ulike band som hadde live konserter. Mellom konsertene var det DJ, som sørget for at det alltid var litt lyd. Men ikke så mye at man ønsket seg til et roligere hjørne.

En times tid etter åpningen var det godt med folk. Veldig organisert.

Selv ble jeg overrasket av en hyggelig ung mann som hadde en herre barbersalong, og jeg lot meg overtale til å sette meg i stolen – uten å vite hva jeg hadde begitt meg inn på. Det ble trimming av skjegg – som jeg vurderte å trimme før jeg forlot hjemmet 2 timer før, men droppet. Så ble det varm ansiktsmaske som åpnet porene – med påfølgende rens. Trimming av øyebryn, og ellers det som tydeligvis hører med til en time hos herre-barbereren. Så var det prøvd. Når jeg var ferdig og skulle gjøre opp, så fikk jeg vite at det var gratis.

Klikk på bildene for stort format.

Etter en profesjonell ansiktsbehandling.
Det var populært med barberer på øl-festival.

Hele arrangementet var utendørs, men delvis sikret ved hjelp av seil som var trukket over noe av området. Men, det var «indian summer», så de var på den trygge siden. Det hadde tydeligvis publikum visst å sette pris på, for her var det folk fra mange steder. Selv fant jeg parkeringsplass ved siden av en italiensk bobil. Ett eldre par hadde det ikke travelt med å utforske øl-utvalget.

Som nevnt, så var det mange ølvariantene her. Kun noen få cider, og enda færre import-varianter.

Jeg ankom ca 1,5 timer etter åpningen fredag, som var klokken 17. Parkeringsplassen var ikke helt full, så jeg fikk en godt egnet plass for bobilen. Natten var sikret.

Men blant import fant jeg «Perler for svin» fra Lervig. Det måtte jo prøves. En sterk øl som du må på Vinmonopolet for å få i Norge. En helt klar favoritt. Jeg bestilte «Perler for svin» på norsk, – og jeg trengte ikke å gjenta det.

Det var noe kjent med dette navnet?
Noe overraskende å finne her i Coimbra.
Også et par finske varianter var på denne stand.

Hvis du velger å besøke Brew! Coimbra i helgen, så må du enten alliere deg med en sjåfør, eller ha et overnattings-sted i Coimbra. Jeg valgte det siste – medbrakt bobil (ombygd varebil).

Det var ikke bare øl her. Én cider leverandør var det her, med 3 ulike varianter på flaske. Pære, eple og en variant med 3 typer epler. Produsenten kom fra Bombarral, og var et utspring fra frukt-kollektivet der. De hadde utsalg bl.a. rett ovenfor Plaça de Fruta i Caldas da Rainha – og i Pena-butikken i samme by.
De hadde eksport til Frankrike, men ingen andre land.

Eple-cider.
Du kjøper ett slikt glass for €3,-. Så kjøper du poletter som du han handle drikke for.
Mat kunne man kjøpe for Euro’s.

Det er sikkert mye mer å fortelle herfra, men akkurat nå sitter jeg med en hamburger, og det er bare to timer til det slukker for kvelden – kl 01:00. Det er mulig artikkelen oppdateres, men nå nøyer jeg meg med noen bilder.

Man gikk fort tom for «poletter», så da var det bare å kjøpe nye.
Litt lang kø..
Heldigvis hadde arrangøren noen smarte hoder,
som tok med seg poletter og glass – og solgte i køen.
Plutselig var køen vekk.
Allerede ganske tidlig var det godt med folk.
Kaffe kunne man også kjøpe – for penger.
Etter en del drikke er det godt med litt mat.
Grunnet suksessen, så ble det en del kø til maten – men hvordan kunne arrangøren forutse det?
Matbodene var litt preget av at samme person skulle både ta imot bestillingen, og deretter forberede og levere maten.
Neste år tror jeg bodene har bedre bemanning.
Men alle fikk mat.
Dette er en matkø. Portugisere er gode til å stå i kø.
klikk på bildet for stort format.

Nå er jeg klar for en dessert.
Jeg så en is-bod her..

Etter desserten kom jeg i prat med en eldre herre, som jeg gjorde oppmerksom på at – om to sekunder ville han ha et krypdyr under skjortekragen. Han takket for det, og kunne stolt fortelle meg at det var han som hadde ansvaret for området med alle bodene.

Jeg måtte da vise han denne artikkelen på min iPad, og fortelle at jeg hadde funnet norsk øl her. Ja, dette var en internasjonal øl-festival – igjen veldig stolt. Det kunne han trygt være.

Det var høy stemning med populære band.
Musikken skulle slutte 01:00 – men holdt på til 01:20 – etter 4 ekstranummer.
×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x