Foto © RoyGabrielsen.com

Alt tyder på at det blir streik 12. august

Alt tyder på at det skal bli streik for førere av farlig gods den 12. august. Dette er en streik i privat sektor, men siden det får store samfunnsmessige konsekvenser, så er myndighetene koblet inn. Det samme er domstolene, som skal sørge for at nødvendige samfunnsmessige funksjoner ikke stopper opp.

Derfor er det satt krav til at noen stasjoner skal holde åpent. Eventuell rasjonering er det foreløpig ikke opplyst noe om. Ved siste streik i påskeuken ble det innført kvote for hvor mye man kunne fylle for – 25 euro ble nevnt.

Tidspunktet for streiken er ikke tilfeldig valgt. Mange portugisere har ferie i august, og det er mange turister i landet. Ikke minst i Algarve.

Mange turist-destinasjoner er bekymret for den kommende situasjonen, og vil at det opprettholdes minimumstjenester under streiken.

Ny fagforening – STRUN (Busser og by-kjøretøyer i nord) – har meldt at de vil delta i streiken begrenset til tidsrommet 12.-20. august. Fagforeningen for førere av farlig gods (SNMMP) sier de vil holde på til kravene er innfridd.

Portugalresident.com har offentliggjort denne listen for Algarve, over stasjoner som skal holde oppe under streiken som starter den 12. august.

Albufeira: Repsol (Bolota Site) og Intermarché (Ferreiras Valley)

Aljezur: Galp (bombeiros)

Faro: Jumbo (Hayward City Avenue); Cepsa (Faro flyplass) og Galp (Pataça).

Lagoa: Jumbo (EN 125)

Lagos: Intermarché (Green Ameijeira) og Galp (EN 120).

Loulé: BP (Av. Ceuta) og Galp (A22).

Olhão: EN 125 Bracanes

Portimão: Jumbo (EN 125) and Galp (Av V6).

Silves: Galp (EN 125), Galp (EN 124) og Intermarché (João de Deus Street).

Tavira: Cepsa (EN397 nær Cachopo), Galp (EN125, nær São Pedro) og Prio (Almirante Cândido dos Reis Street)

VRSA: Intermarché (Station Square).

Oppdatering:

For å forhindre kaos under den kunngjorte streiken, vil 300 fra militæret, og mannskaper fra politistyrkene GNR og PSP – samlet 600 personer – begynne å trene på drivstoff-transport denne uken, melder RTP. Det er miljø- og energiminister Matos Fernandes som kunngjør dette. Tiltaket skal sikre at minimums-tjenestene blir opprettholdt.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x