Leilighet i Lisboa
Leilighet i Lisboa

Leieprisene bremser i Lisboa og Porto

Tall fra andre kvartal 2019 viser at prisstigningen på leiepriser i Lisboa og Porto flater ut. Begge byene registrerer en prisstigning under landsgjennomsnittet. Dette viser tallene fra Confidencial Imobiliário Residential Income Index. Denne indeksen beregnes basert på prisene på nye leiekontrakter.

I Lisboa økte leieprisene med 5,6% fra året før i andre kvartal. Man må helt tilbake til tredje kvartal 2014 for å finne en lavere prisstigning (2,6%), og dermed får man en liten bekreftelse på at prisstigningen bremser det siste året.

Etter en økning på 21,9% i 2. kvartal 2017 (som var toppen av prisstigning fra 2013, etter et fall på 19% under krisen), forble prisstigningen i Lisboa fremdeles rundt 20% frem til begynnelsen av 2018, – men begynte å bremse derfra, fra en årlig prisstigning på 17% i 2. kvartal 2018 – til den som nå er registrert.

I Porto var prisstigningen i andre kvartal 2019 på 9,7% – den laveste på 2 år. Også kvartalsvis viser økningen på 1,7% en avkjøling. I dette markedet ble den høyeste prisstigningen nådd i 3. kvartal 2018, med en økning fra år-til-år på 23,1%. Allerede i 4. kvartal 2018 var prisstigningen nede i 18,9%. Første kvartal 2019 på 13,5% – og nå i andre kvartal på under 10%.

I Portugal økte husleien i gjennomsnitt 10,8% år-for-år, og beholdt dermed prisstigningen for de siste 2 årene på rundt 11%. Den kvartalsvise økningen var på 2,7% – som også er i tråd med gjennomsnittlig prisøkning siden 2. kvartal 2017.

De registrerte endringene i leiepriser vises også i salgspriser, hvis siste økning i landets samlede prisstigning nå ser ut til å være drevet av perifere markeder snarere enn av Lisboa og Porto. Tilgjengelige data indikerer ikke at det var en økning i tilbudet som igjen presset ned leieprisene, og denne stabiliseringssyklusen var kulminasjonen av en veldig sterk vekstprosess så langt og som selvfølgelig ikke kunne fortsette på ubestemt tid, skriver theportugalnews.com.

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse
Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •