Drone-flygning i Portugal

Her vil vi samle den informasjonen vi kan komme over, ang. drone-flygning i Portugal.

Har selv flydd drone for ca 5 år siden – og nå det siste året.

For 5 år siden var det lite informasjon om hva vi skulle forholde oss til. Til slutt fikk vi tips fra en politimann på gaten, om å snakke med det lokale Maritime Politiet. Vi var ved Nazaré, og gikk inn på deres kontor. De var helt tydelig ikke vant til slike henvendelser, men ga oss en epostadresse til deres kontor, hvor vi kunne fortelle hvor og når vi fløy – slik at de visste det var oss – og i orden – hvis noen skulle ringe dem om vår aktivitet.

Det siste året har det vært enklere med standard forhånds-regler, og derfor mye lettere å fly forsvarlig. Nå har jeg holdt meg unna byene. Mest langs kysten, og gjerne over vann og tynt befolket strand. Mener selv at jeg dermed har flydd lovlig. Programvaren i dronen ville sagt ifra hvis jeg var i en sone med restriksjoner.

Du bør se på nett etter kart som viser hvor det er restriksjoner. De er gjerne internasjonale. De finnes også gjerne for mobil / nettbrett.

En portugisisk app som heter Voa Na Boa kan være kjekt å ha. Ellers er den kjente appen UAV Forecast også dekkende. De har også kart på nett for PC / Mac. AirMap er også en app jeg bruker mye.

Kart-tjenester som denne fra DJI er informative, men ikke komplett.

Det kommer nye regler som blir felles for hele EU – 1. juli 2020 i Norge, men gjelder allerede nå innen EU.
https://luftfartstilsynet.no/om-oss/nyheter/nyheter-2019/nytt-eu-regelverk-for-droner-fra-1.-juli-2020/

Se også:
EU har nylig vedtatt to nye forskrifter for sikker og bærekraftig bruk av droner

Test-flygning over Obidos.

Mye bra drone-filming fra Portugal i denne svenske dokumentaren.
https://mittportugal.eu/en-sjukt-stor-vag-svensk-dokumentar-fran-2019/

×