Foto © RoyGabrielsen.com

Over 4 millioner eiendommer betaler antagelig mer IMI-skatt enn de trenger

Forbrukerorganisasjonen DECO hevder at finansdepartementet er klar over at opp til fire millioner eiendommer betaler for mye IMI-skatt. Dette fordi de automatiske oppdateringene som setter pris-verdiene ikke utføres.

Når det gjelder folk som har kjøpt nybygg, kan disse oppdateringene redusere IMI-regningene drastisk. Det understrekes at alle boligeiere kan be om en oppdatering av sin eiendom, men DECO kritiserer skattemyndighetene for ikke å handle i skattebetalers favør.

Siden 2012 skulle disse justeringene vært  gjort automatisk av IMI, men DECO kritiserer IMI for å ignorere de nye reglene med automatisk justering.

Enhver som ønsker å justere verdien, for å spare skatt, må gjøre dette innen 31. desember på sitt lokale skattekontor.

DECO har en simulator tilgjengelig klikk her ) som skal hjelpe folk å se om det er noe å vinne på å få justert verdien av eiendommen sin.

Disse justeringene skulle egentlig vært automatisert – og hvis de var det, ville hver skattebetaler spare i snitt rundt 19%.

Det er ikke mange dagene igjen før fristen går ut. Start gjerne med simulatoren for å se om det er noe å spare.

Det var Portugal Resident som først hadde nyheten.

Oppdatering 22. desember ’18

IMI melder nå at prisjusteringen av eiendom, vil fra 1. januar ’19, bli på nivå med 2008 – før finanskrisen. Dette i følge DINHEIRO. Dette vil føre til en økning av verdi, og dermed økt skatt. Det presiseres at det er mange faktorer som spiller inn, som beliggenhet og alder på boligen. Verdien justeres når bygningene er mer enn to, åtte, 15, 25, 40, 50 og 60 – osv.

Det kan betale seg å få en oppdatert verdivurdering av sin bolig – også etter 1. januar 2019.

Lik og del – som det heter…

 

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x