Eiendomsmeglere bekymret over forslag til nye overnattingsregler

Den nasjonale eiendomsmeglerforeningen (APEMIP) har advart om et tiltak som ble diskutert i Parlamentet fredag 5. januar. Forslaget tar sikte på å øke restriksjonene for lokal innkvartering og Alojamento Local (AL). Eiendomsmeglerne reagerer fordi dette vil true hele eiendomsmarkedet.

Forslagene har blitt diskutert, men ikke stemt over ennå. Lokal (registrert) innkvartering, sto for 120 millioner euro i skatt bare i 2017. Ved ennå strammere beskatning vil mange ikke kunne leve av dette, og sette utleie-objektet for salg. Dette vil rasere hele eiendomsmarkedet i Portugal.

Det reageres også på at de som vil leie ut, skal får sitt utleie-objekt godkjent av naboene, før de kan starte utleie. Dårlig naboforhold og/eller misunnelse kan dermed sette en stopper for utleie.

Det foreslås at lokale myndigheter skal få større myndighet til å regulere utleie, og at andelen utleie-objekter ikke skal overstige 30% av boligmassen i et område.

Dessuten vil myndighetene at utleiere skal pålegges å ha en tilleggsforsikring for ansvar og skade som leietager kan ha påført. Samt at utleie skal kunne begrenses til 90 dager pr. kalenderår for leilighet, rekkehus eller villa. Det skal også bli vanskeligere å leie ut leiligheter i boligblokker.

Over 55.000 eiendommer er registrert over hele landet, men de fleste ligger i Lisboa eller Porto, tett etterfulgt av Albufeira.

Utlendinger kjøper 25% av boligene i 2017

En fjerdedel av alle eiendommer i 2017 ble i fjor solgt til utlendinger. Fortrinnsvis franske og brasilianske statsborgere. Det var omtrent 150.000 eiendommer som skiftet eier i Portugal i 2017. Det tilsvarer en økning på mer enn 25% fra 2016. Gjennomsnittlig prisøkning fra 2016 til 2017 var på 25,09 prosent.

Leie eller utleie? http://mittportugal.eu/forums/forum/leie-hus-eller-leilighet/

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på gratis nyhetsbrev – nederst på siden.

Vær med og støtt Mitt Portugal. Velg enkeltbeløp eller månedlig støtte:

Annonse
Spre budskapet
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •