TAP Lisboa Lisbon

TAP nedskalerer virksomheten

TAP nedskalerer virksomheten, avbestiller bestilte fly – og forhandler om retur av noen av de flyene de allerede har.

Ministeren for infrastruktur og bolig, Pedro Nuno Santos, sa i dag, i parlamentet, at TAP forlater bestillinger som allerede var gjort og “forhandler om retur av noen fly”. Dette melder LUSA i dag.

“Vi mottar ingen nye fly, tvert imot, vi forlot ordrene som allerede var gjort, og vi forhandler om retur av noen fly”, sa ministeren i parlamentet, på spørsmål fra PSD-nestleder Cristóvão Norte om TAP fortsatte motta fly.

Pedro Nuno Santos taler under den felles høringen av parlamentariske komiteer for budsjett og økonomi og økonomi, innovasjon, offentlige arbeider, innenfor rammen av undersøkelsen, spesielt av statsbudsjettforslaget for 2021 (OE2021).

Deretter henviste statsråden at TAP mottok et fly som allerede var betalt for noen få måneder siden, men gjentok at “selskapet reduserer flåten”.

Tjenestemannen henviste til at autorisasjonen som ble gitt av Brussel var en injeksjon “for å garantere likviditet i selskapets statskasse til slutten av året”, og at TAP frem til den tiden må utvikle en omstillingsplan som garanterer EU-kommisjonen gjennomførbarhet de neste 10 årene “.

Det er innenfor rammen “av den omstruktureringsplanen, der det vil bli oppført et sett med restruktureringstiltak som må gjøres på hvilke behov som er behov for ytterligere injeksjon, og det er derfor bare i det øyeblikket og i forhandlinger med Kommisjonen EU at vi vil være i stand til å identifisere verdien som er nødvendig for å fremme selskapets utvinning, forklarte han, som svar på PSD.

“Disse 1200 millioner euro er en nødinjeksjon for å sikre at selskapet fortsetter å operere mens restruktureringsplanen blir utarbeidet,” sa Pedro Nuno Santos.

“Vi er bare uker unna” fra omstillingsplanen, sa han.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x